Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.10.10. 13:30

Árvízkatasztrófa: dühösek a károsultak, kevesebb pénzt kapnak a vártnál

Elkezdődtek a kifizetések, és dühösek a károsultak. Az árvízkatasztrófa újabb hullámokat ver.

Árvízkatasztrófa után harag. Alsó-Ausztriában sok árvízkárosult szembesült azzal, hogy életük munkáját elvitte a víz. Az állam ígéretet tett a katasztrófaalap segélyére. Elkezdték fizetni, de sok az elégedetlen ember.

Árvízkatasztrófa Floods in Austria
Árvízkatasztrófa után a fizetett segélyt kevesli több károsult - Fotó: picture alliance /  Getty Images

Árvízkatasztrófa után vihar a segély körül

Egy alsó-ausztriai nő is kérte a segélyt, megkapta, de az összeg kiváltotta a haragját – írja a heute.at
"Tegnap megtudtam, hogy az általam fizetett háztartási biztosítást levonják a katasztrófasegélyből" - mondta az érintett.
Azt kérdezi, hogy mi köze van a segélyhez annak a biztosításnak, amit évtizedekig fizetett? Úgy véli, hogy a politikusok "becsapják a lakosságot, olyan segítséget ígérnek, amelyet valójában nem kapnak meg".

A  lap megkérdezte a katasztrófavédelmi alaptól, hogy miért csökkenti a segélyek összegét a háztartásbiztosítás után járópénzzel. A magyarázat szerint a biztosítás és az ennek eredményeként kifizetett biztosítási ellátást azért számítják bele a segélybe, mert különben az érintettek a számított, vagyis a megállapított kár 100 százalékánál több pénzt kapnának. „A finanszírozási irányelveket az FPÖ, az SPÖ és a VPNÖ szeptember 24-én egyhangúlag fogadták el” – közölte a katasztrófaalap.


Több mint 2500 eset

A katasztrófavédelmi alapra nagy a kereslet Alsó-Ausztriában. Eddig több mint 2500 ügyet dolgoztak fel és fizettek ki. Az eddig kifizetett árvízsegély összege meghaladja az 55 millió eurót.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek