POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.18.

Vészhelyzet a vonaton. Polgárháborús övezet alakult ki egy szárnyvonalon

Nincs jegyellenőrzés a vasút az egyik szárnyvonalán. Az ok migrációs vészhelyzet.

Vészhelyzet miatt kért segítséget a vasúti üzemi tanács Németországban. A Süd-Thüringen-Bahn vezetősége a vonatkísérők belátásra bízta a „külföldi” utasok jegyeinek ellenőrzését. „Nehéz helyzetekben alkalmazottaink maguk dönthetik el, hogyan járjanak el az összetűzések elkerülése érdekében” – mondta a vasúti szóvivő a Thüringer Allgemeine-nek. 

Vészhelyzet, Frankfurt,Am,Main,,Germany,-,November,13,2018,:,German
Vészhelyzet miatt kértek segítséget a vasúti dolgozók - Fotó: Pradeep Thomas Thundiyil /  Shutterstock

Vészhelyzet miatt kért segítséget az üzemi tanács

A Süd-Thüringen-Bahn  üzemi tanácsa Bodo Ramelow  tartományi miniszterelnöknek írt levelével került a hírekbe. Azt írják, hogy a vonatokon az utasok az erőszakos jelenetek elszaporodására panaszkodnak. A vasúti alkalmazottak úgy érzik, cserben hagyta őket a politika. A levélben az áll, hogy a randalírozók „migrációs hátterű emberek”. A jegyek ellenőrzésekor szexista fenyegetések, támadások, köpések érik a vonatokon tartózkodó, többségében női alkalmazottakat. Az ütések és rúgások is napirenden vannak. A túlnyomórészt férfi mozdonyvezetők is áldozatai ezeknek a támadásoknak. A fenyegetések miatt el kell viselni, hogy sokan nem váltanak jegyet a vonatra. Az emberek nem beszélnek „kivételekről vagy egyedi esetekről”, hanem „majdnem mindennapi eseményekről” van szó. 

Menekülés a síneken keresztül

Egy férfi kolléga segített két lánynak, akiket erősen zaklattak a migránsok - áll az üzemi tanács levelében. Ezután neki kellett a fizikai erőszak elől menekülve keresztülfutni a síneken. A négyoldalas levél írói szerint az atrocitások listája tetszés szerint folytatható. Még a biztonsági szolgálat igénybevétele és a rendőrség kihívása sem segít. Az elkövetők őket sem tisztelik. Még ha el is viszik őket, hamarosan visszaszállnak a vonatra, hogy jegy nélkül induljanak tovább.
A levélben az üzemi tanács azt kérdezi a tartományi miniszterelnöktől: „Hogyan várhatja el az ország a polgáraitól, hogy nyitottak legyenek a menekültpolitikára, amikor naponta látnak a felsorolthoz hasonló eseteket, nemcsak a tömegközlekedésben."
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek