Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.08.01.

Egyre nagyobb a vasúti támadások veszélye - Akcióban a szélsőbal

Franciaország után Németország is veszélyben.

Mint korábban írtuk, az olimpia megnyitójára időzítve ismeretlenek Franciaországban különböző vasúti kábelaknákat gyújtottak fel. A francia vonathálózat nagy részén leállt a forgalom. Nyolcszázezer embert érintett a gyújtogatás. A hatóságok azt feltételezik, hogy a baloldali szélsőségesek felelősek a szabotázsért, egyiküket sikerült elkapni, és előkerült egy az olimpia elleni gyűlöletről tanúskodó levél. „Fesztiválnak nevezed? A nacionalizmus ünnepének tekintjük” – idézi a Le Parisien című újság a szöveget.

FRANCE - PASSENGERS WAITING AT MONTPARNASSE STATION
Óriási anyagi és erkölcsi kárt okozott a francia vasúthálózat elleni támadás - Fotó: Hans Lucas via AFP /  AFP

Németországban attól tartanak, hogy ott is növekedni fognak a hasonló támadások - írja a Berliner Morgenpost. Jürgen P. Lang szélsőségességkutató azt mondja: „A kis militáns csoportok európai hálózat hoznak létre.”

A német Alkotmányvédelmi Hivatal szerint a baloldali szélsőségesként nyilvántartottak száma 2023-ban 37 ezer fő volt, az általuk elkövetett bűncselekmények száma 20 százalékkal nőtt egy év alatt.

A közelmúltban a Hamburg-Bréma vasútvonalon ismeretlenek felgyújtottak egy kábelaknát. Ulrich Lange, a CDU politikusa szerint Faeser belügyminiszter nem engedheti meg, hogy az országot túszul ejtse a radikálisok kis csoportja. Általánosságban elmondható, hogy Németországban ismét megnőtt az infrastruktúra elleni támadások száma. A radikális baloldal nem csak a vasútra akar lecsapni: tavasszal a brandenburgi Tesla gyár közelében felgyújtották a nagyfeszültségű elektromos vezetéket, ezután a környező falvak és a Tesla-gyár áramellátása is leállt. 

A biztonsági hatóságok azt feltételezik, hogy a baloldali eszméket valló szervezetek, köztük a Marxista-Leninista Párt, az ökoaktivistákkal építenek ki kapcsolatot, és céljaik elérése érdekében radikalizálják őket.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek