Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.25. 09:30

Brüsszel: +14 millió euró Spanyolországnak a migráció megállítására, -200 millió euró Magyarországtól a migráció megállítása miatt

A migrációt megállítani nem kell félnetek jó lesz. Brüsszel ismét lebukott.

Brüsszel további 14 millió euróval támogatja Spanyolországot a Kanári-szigetek migrációs helyzetének kezelésében, ahova augusztus végéig több mint 29 ezer illegális bevándorló érkezett. A támogatásról szóló döntés részleteit az Európai Bizottság alelnöke, Margaritis Schinas jelentette be múlt szerdán a szigeteken tett látogatásán – írja az European Conservative.

Brüsszel migrációs kanári
Brüsszel támogatást ad Spanyolországnak a migráció megállítására -Fotó: Gavriil Grigorov

Brüsszel kirívóan képmutató döntése
 
 

László András magyar EP-képviselő az X-en a Bizottság képmutató magatartásáról azt írta: „Így Spanyolország 14 millió eurós támogatást kap a migrációs válság kezelésére, míg Magyarország 200 millió eurós bírságot kap a migrációs válság kezeléséért. Értem.”


Az Európai Unió Bizottsága kedden bejelentette, hogy le kívánja vonni az Európai Bíróság által Magyarországgal szemben kiszabott 200 millió eurós bírságot az uniós források országrészéből. 
Ezzel kapcsolatban Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter közölte:
1. Magyarország az uniós bíróság által hozott migrációs ítéletében kiszabott bírságot nem fogja befizetni.
2.  A magyar kormány törekszik arra, hogy megoldja ezt a kérdést, ezért megkezdte a tárgyalásokat, hogy a napi egymillió eurós bírság megszűnjön.

Magyarország pozícióját a migrációs ítélet végrehajtásával kapcsolatban a népszavazáson, a nemzeti konzultáción, illetve a választásokon kifejezett politikai akarat jelenti - hangsúlyozta Bóka János, majd úgy fogalmazott: "ez nagyon határozott, egyértelmű felhatalmazás számunkra. Nekünk ennek mentén kell tárgyalásokat folytatnunk az uniós bizottsággal a továbbiakban is".

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek