Létrehozva: 2024.05.31.

Deutsch Tamás: Újabb világháborút jelent, ha Európa harcoló félként belesodródik a háborúba

Ez a június 9-ei választás tétje.

Újabb világháborút jelent, ha Európa harcoló félként belesodródik a háborúba, ezért a június 9-ei választás tétje az, hogy minél több békepárti képviselő jusson be az Európai Parlamentbe (EP) – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője pénteken Békéscsabán.

A kormánypártok EP-listavezetője az országjáró körút során tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón idézte Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth Rádióban elhangzott pénteki nyilatkozatát, miszerint a háborúnak három szakasza van: a háborúpárti beszéd, az előkészületek és a háborúba sodródás. Deutsch Tamás szerint most már konkrét előkészületek zajlanak.

Kifejtette: Franciaország atomhatalom, a francia elnök pedig a nyilatkozata szerint „kész megnyitni a vitát a nukleáris fegyverek alkalmazásának lehetőségéről”. De beszélnek ma már nukleáris fegyvereknek az ukrán és a fehérorosz határra történő telepítéséről, valamint konkrét előkészületek zajlanak európai és NATO-szinten szárazföldi csapatok Ukrajnába vezényléséről is – mondta.

Ha Európa harcoló félként belesodródik a háborúba, az újabb világháborút jelent” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kis földrajzi távolság okán mi a legveszélyeztetettebb terület vagyunk, ezért Isten óvjon minket ettől a helyzettől.

Deutsch Tamás szerint az M1 csatornán csütörtökön tartott EP-listavezetői vitán a többi vitapartner „kínosan kerülte” a háború kérdését. Kijelentette, a vita egyértelművé tette, hogy az emberek a béke ügyében sem számíthatnak a baloldali pártokra. „Sem a régi, sem az újsütetű baloldali pártokra” – jegyezte meg.

Kitért arra, hogy két és fél éve, amióta zajlik az ukrajnai háború, negyvennél több előterjesztés volt az EP-ben a háborúról, azt a 4 DK-s, 1 MSZP-s, 2 momentumos és 1 jobbikos képviselő támogatta. Az előterjesztések arról szóltak, hogy az EU tagországai erőn felül, korlátlanul finanszírozzák a háborút; korlátlan mennyiségben szállítsanak Ukrajnába fegyvereket és lőszereket -mondta Deutsch Tamás.

A kormánypárti politikus szerint ha ezek a jelöltek bejutnak az Európai Parlamentbe, akkor a jövőben is ugyanígy meg fogják szavazni az ilyen előterjesztéseket, mert „eleget kell tenniük a háborúpárti külföldi finanszírozóik igényeinek”.

A békepárti fordulathoz minél több békepárti képviselőnek kell bejutnia az EP-be – húzta alá. Kérdésre válaszolva hozzátette: ő azzal lenne a legelégedettebb, ha 21-en jutnának be Magyarországról a Fidesz-KDNP listájáról.

Négy EP-választás volt, négy végződött Fidesz-KDNP győzelemmel, toronymagas esélyesei vagyunk 2024-ben is” – közölte.

Deutsch Tamás szólt arról, 9 nappal a választás előtt ötödik fokozatba kapcsoltak, padlógázzal mennek előre. Fidesz-tagok és -aktivisták, 120 ezernél többen keresik fel a választókat, mozgósítják őket, hogy ne csak a lehetősége, hanem az alkalma is legyen meg az akaratnyilvánításnak.

Hozzátette: ennek az egyik legnagyobb eseménye lesz szombaton Budapesten Európa legnagyobb Békemenete.

Megmutatjuk mi, jóakaratú magyarok, hogy közéleti aktivitás tekintetében is a béke mellett vagyunk elkötelezettek” – fogalmazott Deutsch Tamás.

Csak akkor tudunk kimaradni a háborúból, ha június 9-én a magyar emberek világos igent mondanak a békére – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a pilisjászfalui egészségház és bölcsőde átadásáról szóló pénteki sajtótájékoztatón.

Menczer Tamás azt mondta: erősek a háborúpárti törekvések Európában. „Szörnyű veszélyes terveket, világháborús, sőt atomháborús készülődést láthatunk” – fogalmazott, hozzátéve: ezért fontos, hogy június 9-én a béke mellett álljunk ki.

Kijelentette, a háborúpárti erők szerint addig kell folytatni a háborút, ameddig Ukrajna nem győz. „Azonban mindenki tudja, a háborúpárti erők is, hogy Ukrajna soha nem fog győzni” – mondta, hozzátéve: a háborúpártiak szerint európai sorozást kell bevezetni, aminek keretében a nőket is be kell sorozni, és a katonákat be kell küldeni Ukrajnába.

Ha ez a háború eszkalálódik és terjed – aminek nagy a veszélye -, akkor sajnálatos módon nem fejlesztésekről fogunk beszélni, nem egészségházról, nem bölcsődéről, hanem arról, hogy mit veszítettünk el” – magyarázta a kommunikációs igazgató, aki azt kérte az emberektől: vegyenek részt június 9-én a választáson, és ha egyetértenek a kormánypártok békepárti álláspontjával, akkor támogassák Orbán Viktort, illetve a békepárti erőket.

Kitért arra is: szombaton Európa legnagyobb Békemenetét fogják megtartani, ahol a béke erejét akarják megmutatni.

A háborús őrület továbbra is túszként tartja fogva Európát, a kontinens vezetői úgy gondolják, hogy az ukrajnai háború az ő háborújuk is, ez a téves érzés pedig az egész Európai Uniót a világháború szélére sodorta – jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szombathelyen.

A tárcavezető a Szombathelyi Polgári Esten kiemelte, hogy az európai politikusok az utóbbi időszakban súlyos kifejezésekkel dobálóztak könnyedén, ennek nyomán pedig mára nem alaptalan a világháborús veszély emlegetése.

Rámutatott, hogy Oroszország Ukrajnát támadta meg, nem más európai országokat, így ez a két ország háborúja, nem az Európai Unióé, nem a NATO-é.

Az ukránok nem értünk harcolnak, hanem saját magukért, a saját országukért, területi integritásukért, szuverenitásukért, függetlenségükért. És teszik ezt kétségtelenül hősies, tiszteletet érdemlő módon. De magukért harcolnak, nem értük” – szögezte le.

Ennek kapcsán pedig úgy vélekedett, hogy az európai vezetők „borzasztó rossz döntéseket hoztak” az utóbbi két és fél évben, amelyekkel veszélybe sodorták a kontinenst és annak teljes lakosságát, ugyanis a szankciós politika az európai gazdaság számára tüdőlövést jelentett.

Közölte, hogy az elrendelt intézkedések kudarcot vallottak, nem kényszerítették térdre Oroszországot, és nem hozták közelebb a fegyveres konfliktus végét.

Eközben pedig szavai szerint a nyugat-európai országok folyamatosan verik a mellüket, hogy ők milyen jól alkalmazkodnak mindehhez, hogy visszaszorították az orosz gazdasági jelenlétet.

A nagy büdös frászt, akkora üzleteket csinálnak az oroszokkal a nyugatiak, beleértve az európaiakat és az amerikaiakat, hogy azt elképzelni is nehéz” – fogalmazott.

Majd kiemelte, hogy az érintett országok továbbra is nagyban vásárolják az orosz földgázt és kőolajat, csak más útvonalon, közvetítőkön keresztül.

Kitért arra is, hogy míg Magyarország esetében meg akarják gátolni a nukleáris együttműködést Oroszországgal, addig az Egyesült Államoknak tavaly Moszkva volt a legfőbb uránbeszállítója, és a paksi bővítésen az orosz fővállalkozó mellett amerikai, német és francia cégek is dolgoznak.

Miközben szankciókat vezettek be, tönkre vágták az európai versenyképességet, ott hátul a függönyök mögött megcsinálják a nagy bizniszeiket az oroszokkal” – figyelmeztetett.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az emberek a saját bőrükön érzik a háború negatív hatásait, az égbe szökött az infláció, ami szintén az elbaltázott szankciós politika eredménye.

És az európai emberek érzik, hogy itt valami nem stimmel. Hogy az eddigi háborús propaganda egy nagy hazugságra épült” – mondta.

Jön az európai parlamenti választás, és én úgy látom, hogy az európai politikai vezetők kezdik érezni, hogy eljöhet a felelősségre vonás pillanata is – tette hozzá.

És ezért állnak elő őrültebbnél őrültebb ötletekkel. Olyan ötletekkel, amelyek segítenek elterelni a figyelmet a saját felelősségükről, és segítenek abban, hogy elodázzák a felelősségre vonást” – folytatta.

Erre példaként hozta fel a nyugati katonák Ukrajnába küldéséről és az atomfegyverek bevetéséről szóló nyilatkozatokat, amelyek azonban a harmadik világháború veszélyével járnának.

Kitért a kötelező sorkatonaság bevezetésére vonatkozó felvetésekre is, azt hangoztatva, hogy először is minden bizonnyal a szomszédságban lévő országokból vezényelnének embereket Ukrajnába a súlyos veszteségek pótlására.

Szóval a választás tétjei közé most már fel kell írni azt is, hogy vajon engedik-e magyar fiatalokat más ország háborújába elvinni. Mi soha nem engedjük, de akik velünk szemben felsorakoztak háborúpárti erők, azok engedni fogják” – jelentette ki.

A miniszter leszögezte, hogy felsorakoztak egymással szemben a békepárti és a háborúpárti erők.

Felsorakoztak azok, akik hajlandóak, készek, elég bátrak és képesek is ahhoz és arra, hogy az elementáris nyomásgyakorlás ellenére is kívül tartsák, tartsuk Magyarországot a háborún, és azok is, akik önfeledten szolgálnák ki a megrendelők kívánságait, a megrendelők utasításait – közölte.

Ha június 9-én sikerül a békepárti képviselők számát jelentősen megnövelni az Európai Parlamentben, akkor jó esélyünk lesz arra, hogy az új összetételű Európai Parlament befejezze az őrültségeket, és rászorítsa az őrültségeket csináló kormányokat is, hogy végre fejezzék be Európa veszélybe sodrását.

Június 9-én mindezen változtathatunk. Változtathatunk Európában, változtathatunk Magyarországon és változtathatunk Szombathelyen is”.

origo.hu

Szoboszlai nélkül edzett a magyar válogatott - videó

ripost.hu

„Behúzza a hasát” - Melltartóban pózolt Gáspár Evelin, kapott hideget-meleget

borsonline.hu

Műveltségi kvíz: ha 7-re tudod a választ, már átlag felett vagy!

mandiner.hu

Így reagált a német sajtó német-magyar mérkőzésre

ripost.hu

Megsúgták az égiek, ez a 3 csillagjegy a legjobb szerető!

mandiner.hu

Havas Henrik alpári módon rúgott Orbán Viktorba

ripost.hu

Zokogva vallott Celine Dion: nem énekelhet többé

mindmegette.hu

Elbúcsúzhatunk a felvágottaktól is: ezek az élelmiszerek tűnnek el a boltok polcairól

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

„Nagyon le van lakva szerencsétlen” – Kulcsár Edina felismerhetetlen, durván beszóltak neki a követői

ripost.hu

Elég okos vagy, hogy hiba nélkül kitöltsd ezt a tesztet?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

A bíróság letartóztatta Óbuda volt MSZP-s polgármesterét

POLITIK

Még több munkahely lesz hazánkban

POLITIK

Putyin trükkös lépése: Ez a bambuszdiplomácia

POLITIK

A 25 éven aluliakat akarják sorozni Ukrajnában