dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.29.
Módosítva: 2024.05.30.

A sorkatonaság bevezetését tervezik Magyar Péterék

Már zajlik a programalkotás!

A nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai. A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában. Fontos hangsúlyozni, hogy Magyar Péter személyesen is követi a csoportot, a Klubrádiónak nyilatkozva például büszkén kiemelte, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket. Magyar akarata ellenére nyilvánvalóan nem működhetne ez a tervezgetés, és az is köztudott, hogy maga is csatlakozna az uniós sorkötelezettséget tervező Manfred Weber európai pártjához.

 

 

HUNGARY-POLITICS-VOTE-RALLY

Peter Magyar, Hungarian lawyer, former government insider and opposition figure, delivers a speech during an EU election campaign rally of 'TISZA' (Respect and Freedom) party, in Debrecen, the third largest city in Hungary, on May 5, 2024. Magyar's TISZA (Respect and Freedom) party is on course to become the leading opposition party at June's European elections, with a fresh survey by pollster Median showing 25 percent support among committed voters. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

 

Súlyos mondatok olvashatók a Magyar Péterhez tartozó Discord-csoport Sorkatonaság bevezetése című chatszobájában. A Magyar iránti szimpátiájáról ismert Szeretlek Magyarország úgy mutatta be ezt a programot április 6-án, hogy „Magyar Péter aktivistáinak fő kommunikációs felülete”.

Az alábbi idézetek jól mutatják, hogy Magyar Péterék programalkotást segítő internetes csoportját milyen komolyan foglalkoztatja a sorkatonaság bevezetésének gondolata. Többek között a nők besorozása is szóba kerül, és a fiatalokat is negatív színben tüntetik fel a hozzászólók. Néhány jellemző elképzelést idézünk Magyarék csoportjából:

شكور:

Remélem, ha újra lesz sorkatonaság, a lányoknak is kötelező lesz. Egyébként elviekben nem ellenzem, persze a gyakorlatban mi szokott itt normálisan működni…

Dr. Harnos László:

Sok mai fiatalra ráférne a sorkatonaság. Tanulnának némi fegyelmet és bajtársiasságot, ami csak a hasznukra válna a későbbi életükben. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy a lányokat is be kellene sorozni, mint azt Izraelben teszik, de Izrael állandóan háborúban áll valamelyik arab országgal, így náluk ez védelmi kérdés is.

Agytröszt bácsi:

A NATO előbb utóbb meg fogja szabni a katonaság minimális létszámát is. Én valami osztrák/svájcihoz hasonló megoldást képzelnék el: valamikor 18-22 éves kor körül mindenki kapna mondjuk 1 hónap alapkiképzést, +1 hónap »katonai szakmai« speciális kiképzést, ezután tartalékos állományba kerülne mondjuk 50 éves koráig. Minden tartalékos katona köteles lenne mondjuk 5 évente ismétlő tanfolyamon (kiképzésen) részt venni. Svájcban, ha jól tudom gyakorlatilag a teljes lakosság tartalékos katona, mindenki otthon tartja a katonai ruházatát és a városházán van elzárva mindenki katonai fegyvere (talán ez az oka, hogy Svájcban nem divat a »diktátor« munkakör).

pxa:

A sorkatonaság az elrettentés része. https://www.cia.gov/the-world-factbook/countries/hungary/#military-and-security. Csak példa. Magyarország most kb. 25 000 katonával rendelkezik. Nem elrettentő erő. A 150 000 az lenne.

Agytröszt bácsi:

Sok mai fiatal egyetlen kaland/élmény nélkül éli sivár életét. Csak jót tenne nekik, ha az állam beszállna egy kalanddal: ezt mesélnék egymásnak életük végéig.

 
 
 

Fontos hangsúlyozni, hogy a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetését tárgyaló, programalkotást segítő Discord-csoport szorosan Magyar Péter személyéhez kötődik. A politikus a Klubrádiónak adott áprilisi interjújában hosszasan méltatta a program használatát, kiemelve, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik ott a beszélgetéseket:

Létrehoztunk egy külön Facebook- és Discord-csoportot. A Facebook-csoportba két nap alatt majdnem 100 ezren jelentkeztek. Ezek döbbenetes számok. Olyan diskurzusok folynak például a Discordon – ezt nem biztos, hogy minden hallgató tudja, hogy micsoda. (…) rendkívül alkalmas ez a felület arra, hogy különböző szobákban – mint régen a csetszobákban – valódi diskurzus folyjon, amitől a magyar emberek egyébként elszoktak, hogy szakpolitikai kérdésről… Tegnap én belenéztem, egészségügyről, oktatásról, biztonságpolitikáról, több százan beszélgettek. És eszmét cseréltek nyugodtan. Próbálunk ezekbe a csoportokba annyi adminisztrátort, admint adni, hogy a trollokat idővel elég gyorsan kidobjuk…

(Meghallgatható 14:40-től ITT)

A Magyar csatornáján megjelent tervek uniós elképzelésekhez illeszkednek. Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke egy választási beszélgetésben kijelentette, hogy szerinte a sorkötelezettség bevezetése szükséges lépés, és támogatja az általános kötelező szolgálat bevezetését az EU-ban. Emlékezetes, hogy

Magyar Péter többször is világossá tette, hogy Weberék pártjához akar csatlakozni a választást követően,

a német politikus pedig az ukránpártiságot írta elő a jövőbeli felvétel feltételeként. Magyart ez azóta sem tántorította el csatlakozási szándékától.

 

origo.hu

A németek saját szurkolóikat rasszistázzák, a válogatott megint LMBTQ-propagandára készül

ripost.hu

Az ég is egymásnak teremtette őket: ez a négy csillagjegy tökéletesen passzol egymáshoz

borsonline.hu

"Kínt, szenvedést látok" - A magyar jósnő szerint ekkor jön a világvége

magyarnemzet.hu

Visszataszító román skandálástól hangos a sajtó az Eb-n + videó

ripost.hu

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

hirtv.hu

Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU – így reagáltak a németek a Magyarországot ért büntetés hírére

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. június 17-23.: Érezhető változások jönnek

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

ripost.hu

Tápai Szabinát otthonában érte baleset, hihetetlen dolog történt

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

700 ezer orosz katona az ukrán fronton

POLITIK

Több orosz gáz érkezik Európába, mint amerikai

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról

POLITIK

Putyin komoly segítséget ígért Észak Koreának