Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.29.
Módosítva: 2024.05.30.

A sorkatonaság bevezetését tervezik Magyar Péterék

Már zajlik a programalkotás!

A nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai. A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában. Fontos hangsúlyozni, hogy Magyar Péter személyesen is követi a csoportot, a Klubrádiónak nyilatkozva például büszkén kiemelte, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket. Magyar akarata ellenére nyilvánvalóan nem működhetne ez a tervezgetés, és az is köztudott, hogy maga is csatlakozna az uniós sorkötelezettséget tervező Manfred Weber európai pártjához.

 

 

HUNGARY-POLITICS-VOTE-RALLY

Peter Magyar, Hungarian lawyer, former government insider and opposition figure, delivers a speech during an EU election campaign rally of 'TISZA' (Respect and Freedom) party, in Debrecen, the third largest city in Hungary, on May 5, 2024. Magyar's TISZA (Respect and Freedom) party is on course to become the leading opposition party at June's European elections, with a fresh survey by pollster Median showing 25 percent support among committed voters. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

 

Súlyos mondatok olvashatók a Magyar Péterhez tartozó Discord-csoport Sorkatonaság bevezetése című chatszobájában. A Magyar iránti szimpátiájáról ismert Szeretlek Magyarország úgy mutatta be ezt a programot április 6-án, hogy „Magyar Péter aktivistáinak fő kommunikációs felülete”.

Az alábbi idézetek jól mutatják, hogy Magyar Péterék programalkotást segítő internetes csoportját milyen komolyan foglalkoztatja a sorkatonaság bevezetésének gondolata. Többek között a nők besorozása is szóba kerül, és a fiatalokat is negatív színben tüntetik fel a hozzászólók. Néhány jellemző elképzelést idézünk Magyarék csoportjából:

شكور:

Remélem, ha újra lesz sorkatonaság, a lányoknak is kötelező lesz. Egyébként elviekben nem ellenzem, persze a gyakorlatban mi szokott itt normálisan működni…

Dr. Harnos László:

Sok mai fiatalra ráférne a sorkatonaság. Tanulnának némi fegyelmet és bajtársiasságot, ami csak a hasznukra válna a későbbi életükben. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy a lányokat is be kellene sorozni, mint azt Izraelben teszik, de Izrael állandóan háborúban áll valamelyik arab országgal, így náluk ez védelmi kérdés is.

Agytröszt bácsi:

A NATO előbb utóbb meg fogja szabni a katonaság minimális létszámát is. Én valami osztrák/svájcihoz hasonló megoldást képzelnék el: valamikor 18-22 éves kor körül mindenki kapna mondjuk 1 hónap alapkiképzést, +1 hónap »katonai szakmai« speciális kiképzést, ezután tartalékos állományba kerülne mondjuk 50 éves koráig. Minden tartalékos katona köteles lenne mondjuk 5 évente ismétlő tanfolyamon (kiképzésen) részt venni. Svájcban, ha jól tudom gyakorlatilag a teljes lakosság tartalékos katona, mindenki otthon tartja a katonai ruházatát és a városházán van elzárva mindenki katonai fegyvere (talán ez az oka, hogy Svájcban nem divat a »diktátor« munkakör).

pxa:

A sorkatonaság az elrettentés része. https://www.cia.gov/the-world-factbook/countries/hungary/#military-and-security. Csak példa. Magyarország most kb. 25 000 katonával rendelkezik. Nem elrettentő erő. A 150 000 az lenne.

Agytröszt bácsi:

Sok mai fiatal egyetlen kaland/élmény nélkül éli sivár életét. Csak jót tenne nekik, ha az állam beszállna egy kalanddal: ezt mesélnék egymásnak életük végéig.

 
 
 

Fontos hangsúlyozni, hogy a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetését tárgyaló, programalkotást segítő Discord-csoport szorosan Magyar Péter személyéhez kötődik. A politikus a Klubrádiónak adott áprilisi interjújában hosszasan méltatta a program használatát, kiemelve, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik ott a beszélgetéseket:

Létrehoztunk egy külön Facebook- és Discord-csoportot. A Facebook-csoportba két nap alatt majdnem 100 ezren jelentkeztek. Ezek döbbenetes számok. Olyan diskurzusok folynak például a Discordon – ezt nem biztos, hogy minden hallgató tudja, hogy micsoda. (…) rendkívül alkalmas ez a felület arra, hogy különböző szobákban – mint régen a csetszobákban – valódi diskurzus folyjon, amitől a magyar emberek egyébként elszoktak, hogy szakpolitikai kérdésről… Tegnap én belenéztem, egészségügyről, oktatásról, biztonságpolitikáról, több százan beszélgettek. És eszmét cseréltek nyugodtan. Próbálunk ezekbe a csoportokba annyi adminisztrátort, admint adni, hogy a trollokat idővel elég gyorsan kidobjuk…

(Meghallgatható 14:40-től ITT)

A Magyar csatornáján megjelent tervek uniós elképzelésekhez illeszkednek. Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke egy választási beszélgetésben kijelentette, hogy szerinte a sorkötelezettség bevezetése szükséges lépés, és támogatja az általános kötelező szolgálat bevezetését az EU-ban. Emlékezetes, hogy

Magyar Péter többször is világossá tette, hogy Weberék pártjához akar csatlakozni a választást követően,

a német politikus pedig az ukránpártiságot írta elő a jövőbeli felvétel feltételeként. Magyart ez azóta sem tántorította el csatlakozási szándékától.

 

origo.hu

Óriási hadihajók lepték el Szentpétervárat

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

borsonline.hu

Fotó bizonyítja: kislányával hagyta el az országot Krausz Gábor

mandiner.hu

Trump sokkolt: olyat mondott Zelenszkijnek, amit nagyon nem akart hallani az ukrán elnök (VIDEÓ)

mindmegette.hu

Ingyen jutott pisztáciához az Aldiban egy magyar vásárló, nem hiszed el, hogyan csinálta

mandiner.hu

Baljós előjel: a brüsszeli lap bemutatta az Európai Bizottság legújabb célpontjait

ripost.hu

Olimpiai megnyitó, fotókon a magyar csapat érkezése

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy bármit elérhet az Oroszlán havában

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

ripost.hu

„Harcosként emelkedsz fel az angyalok közé” – összeomlott a gyásztól a magyar olimpikon

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

ripost.hu

Szándékosan fellibbent Tolvai Reni miniruhája - Forró fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kijev kifogy a katonákból: a főparancsnok nehezen tud erősítést küldeni a frontra

POLITIK

Ki vezeti most Amerikát? Mindenki a tévelygő, tántorgó Bidenen nevet - videó

POLITIK

Hatalmas biztonsági akció zajlik Párizsban a pénteken kezdődő olimpia előtt

POLITIK

Válságcsoport alakult Németországban Trump várható győzelme miatt

POLITIK

Nem hagyjuk, hogy Ukrajna zsaroljon bennünket

POLITIK

Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK

Jó hangulatú román-magyar tárgyalások

POLITIK

7 embert tartóztattak le Belgiumban terrorizmus-gyanú miatt