Létrehozva: 2023.02.19.

Szánthó Miklós: A miniszterelnöki évértékelő a magyar érdekek melletti határozott kiállás

Az Alapjogokért Központ főigazgatója így látja.

A magyar érdek, a magyar gazdaság és a gyermekek védelme melletti határozott kiállásnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök szombati évértékelőjét az Alapjogokért Központ főigazgatója a Facebook-oldalán.

Szánthó Miklós azt közölte, a beszéd alapján a magyar stratégiai célok – a családpolitika, a munkaalapú társadalom, a nyugdíj- és rezsivédelem, a kiemelt piaci szektorok nemzeti kézben tartása – elsődlegessége nem változik.

„Erkölcsös önzőség: nem rángathatnak bele minket a háborúba. A magyar érdek minden egyebet megelőz, az ukránt, de a nyugati háborús pszichózis követelte öngyilkos követeléseket is. Az átalakuló világtérrendben a magyar érdek a béke, mert ez garantálja az összekapcsolt világot, ahol Magyarország centrumszerepben lehet. Háború helyett béke, blokkosodás helyett connectivity!” – tette hozzá.

Az EU-val kapcsolatos új megközelítésről azt írta, a tagállamoknak kellene Brüsszelt ellenőrizniük, nem az uniónak növelni a hatalmát. Szánthó Miklós az aktív államról szólva kifejtette: az aktív állam feladata megvédeni a gazdaságot, az embereket, és letörni az inflációt.

„Állam és gazdaság viszonyának nem dogmatikus ideológiai kérdésnek kell lennie, hanem valóságalapúnak: ha békekörülmények között az állam visszavonulhat, azt kell tennie, de ha válság van, be kell avatkoznia a piaci folyamatokba” – írta, megjegyezve, az aktív államnak ebben az esetben például garantálnia kell az energiabiztonságot. „Jelenleg erre van szükség” – jegyezte meg.

A gyermekvédelemmel kapcsolatban pedig azt írta: „a genderpropaganda nem egy jópofa marháskodás, pedofíliára nincs bocsánat, a gyerek szent és sérthetetlen”.

Világosan látni kell, hogy a szivárványos „érzékenyítés” előbb-utóbb a pedofília relativizálásába fog torkollani, ezért ezt meg kell állítani, „visszaérzékényítésre” van szükség – közölte Szánthó Miklós.

Orbán Viktor: Ha 2022 volt a legnehezebb, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta

A jövő szempontjából ma az a legfontosabb kérdés, hogy az európai életben végbemenő változások vajon elveszik vagy meghozzák a magyarok életkedvét – kezdte évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban.

A kormányfő szerint mi magyarok nem ilyen megbokrosodott világban akartunk élni. Pedig minden oly jól alakult, átvágtuk magunkat a 2010-ben elzavart szocialista kormányok törmelékhalmain, a vadkeleti szocializmus romjain, túljotottunk a munkanélküliségen, a zsugorodó gazdaságon, a devizahiteleken, az irigységen, a nyugat előtti hasraesésen, az égig érő rezsiszámlákon, a hálapénzen, a segélyből élő ügyeskedésen.

Orbán Viktor szerint kiderült, hogy munkából jobban meg lehet élni, mint segélyből, és hogy a gyerek nem teher, hanem boldogság. Egymillió ember állt munkába, soha nem dolgoztak ennyien az országban, a magyar gazdaság a háromszorosára növekedett, és már a minimálbér is nagyobb, mint az átlagbér volt a szocialisták alatt.

Felépítettünk egy új magyar gazdaságot, amelyben mindenki esélyt kapott, hogy megtalálja a maga számítását – fogalmazott a kormányfő. Fáradságos tíz év volt, de úgy éreztük megérte, láttuk, hogy van értelme az erőfeszítésnek és már felderengett, hogy a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez – tette hozzá.

Ezért kaptunk 2022-ben is kétharmadot,

pedig az egész baloldal összefogott ellenünk, Brüsszel megpróbálta kiszárítani a kincstárat, Gyuri bácsiék pedig begurítottak ide Amerikából négymilliárd forintnyi dollárt, hogy legyen az elvtársaiknak mivel lövöldözni ránk”

– fogalmazott a miniszterelnök hozzátéve, hogy pórul jártak, ezt megint elkalibrálták. „Nem kicsit, nagyon. És ha jól látom, még rá is fognak fizetni”.

Ha az ellenfeled nézed, ne a számuk, hanem képességeik alapján ítéld meg őket. Úgy tűnik, szeret minket a jó isten – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, a választási győzelmet nem szokták csak úgy hozzádobni az emberhez, főleg nem a kétharmadost. Amögött rengeteg munka van. A fanyalgók szerint ez szerencse.

„Jó, legyen, de négyszer?” – tette fel a kérdést.

A baloldalnak azt kellene megértenie, hogy nem elég a sok millió dollár és a befolyásos pártfogók. A győzelemhez szív kell, nem szerencse – fejtette ki a kormányfő.

A miniszterelnök hangsúlyozta, fájdalmas és veszteségekkel teli volt a koronavírus-járvány időszaka, de túljutottunk rajta, és lassan megérkezünk oda, ahova mindig is vágytunk.

Elfoglaljuk azt a polcot a világban, amire tehetségünk, szorgalmunk és a történelmünk feljogosít bennünket. Ott leszünk a legjobbak közt, valahol az élbolyban. Megint lesz sok gyerek, sok millió szív, amely várja az örömhírt, rendben tartott, csinos és biztonságos ország, klímaváltozást is túlélő zöld Kárpát-medence” – fogalmazott.

S habár az oroszlán és a bárány nem is költözik majd össze, reméltük, hogy a baloldal is megérti végre, hogy ez egy közös haza, és nincsen nekünk másik. Ekkor kitört a háború.

Orbán Viktor a háború kapcsán elmondta, emberi számítás szerint még hosszú ideig, akár több évig el eltarthat majd, és mindent megváltoztatott a politikában és a gazdaságban. A covidos évekből a világ nem a helyes útra tért vissza, hanem átléptünk a háború éveibe.

2020 márciusa óta, lassan három éve folyamatos nyomás alatt élünk, de ebből könnyen lehet akár négy vagy öt év is – szögezte le a miniszterelnök.

Hozzátette, hogy a rendszerváltás óta eltelt 32 évből 2022 volt a legnehezebb. Amikor a nyugat szankciókkal belépett a háborúba, mindent újra kellett gondolni, ezzel teltek a választás utáni hónapok: újra kellett gondolni a gazdaságpolitikát, a honvédelem politikáját és a külpolitikát.

A háború villanó fényében meg kellett vizsgálni az összes nagy célt, amelyet 2010-ben magunk elé tűztünk. Ennek a munkának lassan a végére érünk – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy látja, hogy a céljainkról nem kell lemondanunk, nem kell őket feladnunk, csak az eszközökön kell változtatni. Továbbra is marad a külpolitika: barátokat akarunk, nem ellenségeket. Azt akarjuk, hogy mindenki érdekelt legyen a magyarok sikereiben: blokkosodás helyett összekapcsolódás.

 

 

origo.hu

15 színész, akik tragikus körülmények között haltak meg

origo.hu

Legendás fenekét mutogatta Jennifer Lopez

metropol.hu

Biztonsági őrök léptek közbe Zalatnay koncertjén

hirtv.hu

Fordulat következett be a Nemzeti Színházban történt balesetről szóló nyomozásban

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

origo.hu

Félmeztelenül fotózták a Miss Balaton győztesét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 8.: a Kos újrakezd valamit, a Mérlegnek szerencsés napja lesz

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény kvíz: akár 160 is lehet az IQ-d, ha ebből 6-ot eltalálsz

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

A gazdasági együttműködés fokozása, ezért jön a kínai elnök

POLITIK

Itt a teljes névsor: Ők indulnak Budapesten a polgármesteri címekért

POLITIK

Zelenszkij elleni merényletet hiúsítottak meg?

POLITIK

Gyurcsány emberei Karácsony csapatában