Létrehozva: 2020.09.06.

Több ezer járványtagadó tüntetett Rómában, persze maszk nélkül

Koronavírus-járványt tagadók tüntettek szombaton Róma történelmi központjában a fertőzés terjedését akadályozó óvintézkedések ellen. Több ezren voltak, és egyikük sem viselt maszkot. A megmozdulást élesen elítélte olasz politikusok sora.

A múlt hétvégén Berlinben háromszáz embert vett őrizetbe a német rendőrség a tüntetéseken, amelyeken a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen tiltakoztak. Most Rómában voltak hasonló megmozdulások.

Berlinben a legnagyobb tüntetés, amelyen egyes hírek szerint 21 ezren vettek részt, a Reichstag épületénél volt. A rendőrség később feloszlatta a koronavírussal kapcsolatos kormányzati politika ellen tiltakozó tömeget. A résztvevők ezután megrohamozták a lépcsőn felsorakozó rendőröket, de a visszaszorították őket. Dulakodás alakult ki, és a rendőrség paprika sprayt is bevetett.

Hasonló jelszavakat hangoztató – a koronavírus veszélyeit vitató, olykor a fertőzés létezését is tagadó -tiltakozó akciók voltak már Londonban, Párizsban, Zürichben és Bécsben is.

Több ezer koronavírus-szkeptikus tüntető gyűlt össze például Londonban a Trafalgar téren, hogy a szerintük szükségtelen vírus miatti lezárások és maszkviselés ellen tüntessenek. A brit, angol és walesi zászlókat lobogtató tömeg előtt számos olyan aktivista is felszólalt, akik összeesküvés-elméleteket terjesztettek a koronavírus-járvány kapcsán, azt állítva, hogy az egy nagyobb terv részeként kitalált, nem valós fenyegetés, így hát maszkviselésre, és karanténra sincsen semmi szükség.

Az esemény szónokai többször kiemelték, szerintük a kormánynak semmi köze ahhoz, hogy valaki kíván-e védekezni a vírusfenyegetés ellen, vagy sem, és az „egyéni szabadságjogok megsértése” a maszkviselés megkövetelése és a brit korlátozások bevezetése.

Más felszólalók arról beszéltek, nincs is egészségügyi veszély és járvány, az egészet csupán „a WHO, Kína, Soros és Bill Gates” találták ki, valamint arról is, hogy a közönséges influenzaoltás, sőt, bármilyen oltás „veszélyt jelent” ezért senki ne engedje azok beadását.

Olyanok is megjelentek, akik már tavasszal is teljesen megalapozatlanul az új 5G-s adótornyokat vádolták a koronavírus kitörése miatt, és híveik Anglia-szerte rongáltak meg ilyen antennákat márciusban és áprilisban.

A tüntetők azt követelték a brit parlamenttől, ne hosszabbítsák meg a veszélyhelyzetet megalapozó „koronavírus-törvényt” a továbbiakban, és hagyjanak fel a lezárásokkal.

Tegnap Rómában volt hasonló tiltakozó akció, annak ellenére, hogy a járványnak már 35 ezer halottja van Olaszországban, a fertőzöttek száma pedig meghaladja a 276 ezret.

A demonstrációt elítélte többek közt Luigi De Maio külügyminiszter és Virginia Raggi, Róma polgármestere. A járványban kételkedők és annak létét tagadók annak ellenére tüntettek, hogy már öt hete ismét töretlenül emelkedik a fertőzöttek száma. Péntekről szombatra újabb 1700 emberről bizonyosodott be, hogy elkapta a koronavírust.

A kételkedőket az sem győzte meg a járvány valódiságáról, hogy csütörtöktől kórházban van Silvio Berlusconi volt kormányfő szintén koronavírus-fertőzés miatt. Állapotát orvosai stabilnak mondják.

Egyre több ember magyarázza az alacsony magyarországi fertőzésszámot is azzal, hogy nincs is igazi járvány, ez pedig nagyon veszélyes – mondta Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának vezetője.

A járványtagadók tábora nő, ami egy ilyen légúton terjedő fertőzésnél komoly következményekkel járhat. Elég, ha egyetlen ilyen, magát a szakembereknél tájékozottabbnak tartó fertőzött maszk nélkül felszáll a buszra, és eltüsszenti magát – mondta.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő bejelentés: új szerződést kötött Szoboszlai Dominik

origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

magyarnemzet.hu

Újabb részletek derültek ki a bőnyi iskolában történt késelésről

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

travelo.hu

Letette a gépet a pilóta a londoni repülőtéren, ami aztán irányíthatatlanná vált

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél