Létrehozva: 2019.12.04.

Soros pénzén kampányolt az álcivil ellenzék

A civil sikerek kulcsát kereste, de valójában az ellenzéki NGO-k finanszírozására mutatott rá a Magyar Narancs. Több helyen is norvég civil alapos, illetve a Soros-alapítvány által támogatott szervezetek álltak az októberi győztes ellenzéki kampányok mögött – írja a Magyar Nemzet.

A civil szervezetek több helyen is meghatározó szerepet vállaltak az ellenzéki pártok győzelmében az október 13-i önkormányzati választásokon. A Magyar Narancs tényfeltáró cikkben mutatta be a sikerek titkát és közvetve azt is, hogy milyen pénzforrásokból segítették a civilek az ellenzéki kampányt.

A lap hosszasan elemezte az egyes településeken megalakult civil egyesületeket, melyek köztudottan azzal a céllal jöttek létre, hogy a kormánypártoknak ellenzéki kihívójuk legyen.

A lap példaként említi a Civil Kollégium Alapítványt (CKA), amelynek mentor-trénere önkéntesként segítette Józsefvárosban Pikó András kampányát. Bálint Mónika korábban is lelkes kampánysegítő volt, csak akkor nem járt sikerrel.

A cikkből kiderül az is, a CKA évek óta dolgozik azért, hogy részvételre buzdítsa a választópolgárokat, és közösségszervező projektekkel segíti a lakosokat érdekeik érvényesítésében a hatalommal szemben. A CKA-hoz hasonló programok futnak az Ökotárs Alapítványnál, azzal a különbséggel, hogy ők kifejezetten a tízezer fő alatti településeken vannak jelen. Összegzésként a lap leszögezi: a választási sikerhez aktivistákra és pénzre van szükség.

Forrás: Wikipédia

Arról azonban a Magyar Narancs nem ír, hogy a Civil Kollégium Alapítvány 2013 és 2016 között 150 ezer eurót kapott a Norvég Civil Alaptól, mindemellett a Soros-alapítvány is adott nekik 113 millió forintot, ebből tartottak polgári engedetlenségre oktató táborokat civileknek.

A Soros-hálózathoz köthető CKA korábban a polgári engedetlenségi képzésével hívta fel magára a figyelmet. Emlékezetes ugyanis, a CKA hozta létre azt a kunbábonyi kiképzőközpontot, ahol polgári engedetlenségre tanították az NGO-tagokat. A CKA szerkesztette azt a Sebály Bernadett által jegyzett tanulmányt is, amely a közösségszervező program eredményeit mutatja be, és amelynek kiadását a Soros-birodalom Open Society Initiative for Europe elnevezésű tagja támogatta.

Tavaly márciusban a CKA meghirdette a részvétel hetét. Közleményükben azt írták akkor: a gyűlöletkeltés leszivárog a hétköznapokba, ezért nincs fontosabb annál, mint hogy merjük vállalni a véleményünket és másoknak is bátorságot adjunk ehhez.

A kampányhoz több mint ötven civil szervezet és közösség csatlakozott, többek közt a Political Capital, a K-monitor, a Menedék Egyesület, a TASZ, a Transparency International és természetesen az önkormányzati választás ellenzéki sikereiért elismerésben részesített Ökotárs Alapítvány. Összességében elmondható, a Magyar Narancs a hazai NGO-k választási szerepéről közölt cikket, melyről több kormánypárti politikus már számtalanszor beszélt az elmúlt években, a balliberálisok azonban igyekeztek cáfolni, a Stop, Soros!-törvénycsomag kapcsán pedig boszorkányüldözésről beszéltek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat