RETRO RÁDIÓ

4 sajt, ami nem folyik szét, ha grillezed

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 06. 03. 21:00

Javában zajlik a grillszezon, húsokat és zöldségeket mindenki szívesen tesz a rácsra. Természetesen sajt is készülhet grillezve, de érdemes tudni hozzá, hogy melyik fajta nem folyik szét hő hatására. Mutatjuk a legjobb tippeket!

A grillsajtok kimondottan sütögetésre valók, ezek legfőbb tulajdonsága, hogy hő hatására is megtartják eredeti fazonjukat Ám a tökéletes állagnak A boltokban elég borsos a grillsajt ára, szerencsére más sajtokkal is sikerrel próbálkozhatsz. 4 sajt biztosan főnyeremény: nem folynak szét, ha rádobod őket a rácsra. Mellé isteni finomak, és ízlésesen mutatnak majd a tányérodon.  Mi a titok? Hogy maradnak egyben? Nagyon fontos, ne magas zsírtartalmú, könnyen olvadó sajtok közül válassz, ezek ugyanis nem igazán alkalmasak grillezésre. Ha a rácsra teszed őket, azonnal szétfolynak, ráégnek a felületre, amit később nehéz levakarni. A félkemény juhsajtok és kecskesajtok a legmegfelelőbbek, mutatjuk milyen sajtokat érdemes grillezni!

4 sajt Grilled,Halloumi,Cheese,Salad,With,Tomatoes,And,Asparagus,On,Plate
4 sajt egyike, ami grillezhető: Halloumi /Fotó: Timolina /  Shutterstock

4 sajt tökéletesen grillezhető

1. Gomolya

Ez a legjobban grillezhető sajt. Konzisztenciája nagyon jól bírja a hőt, miközben szépen megpirul és nem esik szét. 

2.Ricotta

Emlékeztet a túróra, mégis teljesen más eljárással készítik el. Friss íze van, krémes.Egyébként a klasszikus verziója nem igazán alkalmas grillezésre, de a továbbfejlesztett változata igen. Az olaszok ricotta salatanak hívják. Hazánkban is kapható ez a változat, főleg delikáteszekben. Ez a fajta sajt a ricotta sózásával, érlelésével és szárításával jön létre. Szardínián még füstölik is így még szárazabb és ízletesebb sajtot hoznak létre. 

3. Halloumi

Magas az olvadáspontja a Ciprusról származó sajtnak, mely juh vagy kecsketejből készül. Kifejezetten alkalmas grillezésre, jól téphető sós sajt. A hűtőből kiszedve, bármikor mehet a grill rácsra és gyorsan elkészítheted. Szuper ebéd lesz belőle.

4. Feta

Elég krémes az állaga, így nem elég önmagában grillezni. Tedd húsok mellé, vagy zöldségekre szeletelve a rácsra. 

Tipp:

Camambert krémes, karakteres sajt, ha grillezni szeretnéd, akkor csak egészben és alufóliában, vagy dobozban alkalmas rá, de a belseje isteni krémes lesz. Brie egészben grillezhető, hasonlóan a camamberthez. Fóliában vagy sütőpapíron lesz ízletes, és megfelelő állagú. 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.