RETRO RÁDIÓ

Hétvégén már előkerülhetnek a grillek, nézd meg, mire érdemes odafigyelni!

A grillek szinte minden családnál előkerülnek tavasszal és nyáron
ripost
Szerző
ripost
Létrehozva2021. 03. 27. 11:20

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt jelenleg az otthonmaradással lehet leginkább csökkenteni a fertőzésveszélyt, de a grillezés jó kikapcsolódás.

Hétvégén jön a szikrázó napsütés és a friss levegő, aminek nehéz ellenállni. Aki csak teheti, kiül az erkélyre vagy a kertbe, hogy egy kicsit kiszakadjon a napi teendők rutinjából, és ilyenkor a grillek is előkerülhetnek.

„A kikapcsolódás élményét ilyenkor a grillezés teheti még teljesebbé, hiszen a jó levegőn hamar megéhezik az ember. És szinte minden családban van kéznél egy féltve őrzött recept, amit sohasem lehet megunni” – emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere.

A grillek szinte minden családnál előkerülnek tavasszal és nyáron
Fotó: Pixabay

A grillezéshez nem kell már speciális alkalom, a sütögetéssel pedig élvezetesen lehet kitölteni az „ajándékba kapott” időt. Ráadásul nem igényel nagy előkészítést akkor, ha valaki kontaktgrillt használ, hiszen ezzel a készülékkel füst- és károsanyagmentesen, ugyanakkor a fenséges illatok maximális élvezetével lehet grillezni.

„Egy kontaktgrill kis helyet foglal, és a hússzeletek oldalai egyszerre süthetőek vele. Emellett akár nyitott grillként is meg tudják villantani a tudományukat, mivel ilyenkor egyszerre sütögethetünk húsokat, halakat, zöldségeket vagy akár gyümölcsöket is a grill sima, illetve bordás felületén” – hangsúlyozta.

Egy kontaktgrillel pontosan úgy süthetők át a hússzeletek, ahogyan azt előre beállítjuk. Grillezés előtt javasolt időben kivenni a hússzeleteket a hűtőszekrényből, hogy visszanyerjék természetes szerkezetüket. A felengedés miatt keletkező nedvességet pedig lehetőleg ne csapvíz alatt távolítsuk el, hanem itassuk fel egy konyhai papírtörlővel. Sütés előtt javasolt valamilyen húspáccal előkészíteni a hússzeleteket, ami egyfelől karakteres ízvilágot teremt, másfelől pedig ez az eljárás kicsit megpuhítja a húst.

Alapvetően háromféle – száraz, marinád (ecetes-olajos) és BBQ szósz – pác létezik és ezek elkészítése során csak a fantázia szabhat határt.

Fontos tanács, hogy grillezés után lehetőleg pihentessük a húst egy ideig, és csak ezt követően tálaljuk fel.

A különféle húsokhoz és halakhoz akár burgonyaszeleteket, cukkinit, paradicsomot vagy gombafejeket is grillezhetünk.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.