Létrehozva: 2021.03.27.

Hétvégén már előkerülhetnek a grillek, nézd meg, mire érdemes odafigyelni!

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt jelenleg az otthonmaradással lehet leginkább csökkenteni a fertőzésveszélyt, de a grillezés jó kikapcsolódás.

Szerző ripost

Hétvégén jön a szikrázó napsütés és a friss levegő, aminek nehéz ellenállni. Aki csak teheti, kiül az erkélyre vagy a kertbe, hogy egy kicsit kiszakadjon a napi teendők rutinjából, és ilyenkor a grillek is előkerülhetnek.

„A kikapcsolódás élményét ilyenkor a grillezés teheti még teljesebbé, hiszen a jó levegőn hamar megéhezik az ember. És szinte minden családban van kéznél egy féltve őrzött recept, amit sohasem lehet megunni” – emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere.

A grillek szinte minden családnál előkerülnek tavasszal és nyáron
Fotó: Pixabay

A grillezéshez nem kell már speciális alkalom, a sütögetéssel pedig élvezetesen lehet kitölteni az „ajándékba kapott” időt. Ráadásul nem igényel nagy előkészítést akkor, ha valaki kontaktgrillt használ, hiszen ezzel a készülékkel füst- és károsanyagmentesen, ugyanakkor a fenséges illatok maximális élvezetével lehet grillezni.

„Egy kontaktgrill kis helyet foglal, és a hússzeletek oldalai egyszerre süthetőek vele. Emellett akár nyitott grillként is meg tudják villantani a tudományukat, mivel ilyenkor egyszerre sütögethetünk húsokat, halakat, zöldségeket vagy akár gyümölcsöket is a grill sima, illetve bordás felületén” – hangsúlyozta.

Egy kontaktgrillel pontosan úgy süthetők át a hússzeletek, ahogyan azt előre beállítjuk. Grillezés előtt javasolt időben kivenni a hússzeleteket a hűtőszekrényből, hogy visszanyerjék természetes szerkezetüket. A felengedés miatt keletkező nedvességet pedig lehetőleg ne csapvíz alatt távolítsuk el, hanem itassuk fel egy konyhai papírtörlővel. Sütés előtt javasolt valamilyen húspáccal előkészíteni a hússzeleteket, ami egyfelől karakteres ízvilágot teremt, másfelől pedig ez az eljárás kicsit megpuhítja a húst.

Alapvetően háromféle – száraz, marinád (ecetes-olajos) és BBQ szósz – pác létezik és ezek elkészítése során csak a fantázia szabhat határt.

Fontos tanács, hogy grillezés után lehetőleg pihentessük a húst egy ideig, és csak ezt követően tálaljuk fel.

A különféle húsokhoz és halakhoz akár burgonyaszeleteket, cukkinit, paradicsomot vagy gombafejeket is grillezhetünk.

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító fotó Azahriah menedzseréről, aki a napokban meghalt, egy újabb zenész búcsúzik - kép

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

mindmegette.hu

Íme a tavasz legfinomabb étele: egyszerű és olcsó alapanyagokból készül a zöldséges lasagne

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!