
Ne dobd el az újhagyma végét, eszméletlen, mi lesz belőle
Tavasz kezdetén az újhagyma megtalálható a piacon, feltűnő zöld levelei csalogatnak. Az újhagyma szuper zöldség, ráadásul az egész növény jó valamire. Még a végét is felhasználhatod, mutatjuk mire.
A tavaszi friss zöldségek egyike a zsenge újhagyma, s valljuk be, már a látványától is kedvünk támad enni belőle. Az újhagyma egészséges is, enyhén csípős, serkenti az emésztést, erősíti és szabályozza a bélflórát, segítségével megelőzhető az érelmeszesedés, csökkenti a vércukorszintet és hatásos a légúti megbetegedésekkel szemben is. Szendvicsek mellé nagyon jó, és salátákba is rakhatod. Amikor megpucolod, a legvégét - ahol az újhagyma finom kis gyökerei vannak - ne dobd ki, mutatjuk mire használhatod.

Újhagyma-trükk
Mielőtt az újhagymát megtisztítod, úgy vágd le a végét, hogy hagyd egy kicsit hosszabbra. A gyökeres hagymavégeket állítsd egy pohár vízbe, majd a poharat helyezd az ablakpárkányra. Nagyon fontos, hogy napsütés érje a növénykéidet, hogy fejlődésnek indulhassanak.

Minden nap cseréld le a hagymavégek alatt a vizet. Amint elkezdenek friss leveleket hozni, egyre szebb lesz a zöldjük. Természetesen folyamatosan vághatsz a levelekből, és a zsíros kenyér mellé már fogyasztható is lesz. Nagyjából két hét alatt a levelek már elég nagyok is lesznek, át is ültetheted a hagymákat virágcserépbe. Nagyon fontos, hogy a földet jól húzd rá a fejekre.Ezzel a trükkel nagyon jól jársz, hiszen folyamatosan nő a konyhádban az újhagyma!







