Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.10. 19:40

Gyönyörű és gyommentes kertre vágysz? Ez a titka!

Hasznos praktikával lát el minket a szakember. Ezzel a trükkel olyan szép lesz a kerted, mint senki másé!

Egy takaros kiskertnél nincs is szebb. Sajnos azonban sokaknál nem lesz olyan szép a végeredmény, mint azt a ketrészkedéssel foglalkozó magazinok ígérik. Pedig egyetlen trükkel rengeteget javíthatunk a kertünk állapotán. Pollyanna Wilkinson többszörösen díjazott kerttervező és a The Ins & Out podcast társ-műsorvezetője. A nemrégiben megjelent epizódban elárult egy tippet, ami sokat segít a minőségi kertészkedés elsajátításában. Elmondása szerint ez a trükk csodálatosan működik a magról nevelt növények, például a zöldségek és a vágott virágok termesztésénél. 

A kertészkedés egyik legfontosabb alapja a jó talajgondozás Fotó: Pexels/Lisa Fotios

Kertészkedés magas fokon

A tipp lényege, hogy ahelyett, hogy leásnánk és a talaj szintjén ültetnénk be a növényeket, komposztot kell rétegeznünk a talaj felszínére, amelyet évről-évre egy-két centivel kell megtoldani. A kezdeti alap megmunkálása hosszadalmas folyamat, ám ideiglenesen timsóval lehet a még nem megfelelő talajréteget biztosítani. Ez a folyamat jót tesz a talajnak és nem zavarja meg a föld alatt történő fontos folyamatokat. Wilkinson elsősorban parcellákhoz, virágágyásokhoz és zöldségeskertekhez ajánlja a tippet. 

A gyomok elpusztításához pedig egy egyszerű kartonpapírt használ. Az első évben kartonnal „fojtogatja” a gyomot, majd a második évben egyszerűen kihántja, mert annyira legyengítette a fény hiánya. Két év alatt gaz- és gyommentes kertet varázsolt magának. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek