Létrehozva: 2024.10.28. 12:30

Ezek a virágok sokáig szépek maradnak a temetőben

Közeledik a halottak napja, amikor mindenki mécsessel, virággal emlékezik meg elhunyt szeretteiről. Akár vágott, akár cserepes virágot szeretnél kivinni a sírokhoz, érdemes olyan fajtát választani, melyek a fagyokat is bírják, és hosszú ideig nem nyílnak el a virágaik.

November első hétvégéje a gyász, a megemlékezés ideje. Ilyenkor mindenki szeretne méltó emléket állítani elhunyt hozzátartozói sírjánál nemcsak mécsesekkel, de virágokkal is. Vannak ősszel is virágzó növények, melyek nemcsak szépek, de sokáig nyílnak, így hosszú ideig őrzik az emléket akár cserepes, akár vágott virágként.

Decorated,Graves,In,Cemetery,During,All,Saints,Day,In,Autumn
Virágba borulnak november elején a temetők  Fotó: katarinag /  Shutterstock

Krizantém

A legtöbbször halottak napján ez a színpompás virág kerül a sírokra, hiszen ilyenkor nyílik, jól viseli a hideget, és kevés locsolással is beéri. Cserépben és vázában is hosszú ideig szép marad, de ha cserepes virágot viszel a sírhoz, érdemes időnként lecsípni az elnyílt virágokat, hogy újabbak nőjenek a helyére. A vágott virág vizébe pedig tegyél egy kevés tápsót, így sokáig nem hervad el.

Dália

Október végéig virágzik a dália, ami szintén közkedvelt temetői virág. Vágott virágként szokás kivinni; enyhén nyíló bimbójú virágokat válassz, így tedd a vázába, hogy sokáig gyönyörködtethessenek. Érdemes csokrot kötni belőle, így még szebb.

Őszirózsa

Ez a hidegtűrő virág még a mínuszokban is szép marad, és akárcsak a krizantémból, ebből is rengetegféle színváltozat létezik. Vágott virágként akár három hétig is szép marad, ha teszel egy kis tápsót a vázába, de cserepes növényként is kiviheted, vagy akár ki is ültetheted a sírhoz.

Árvácska

Az őszi árvácska még a hóban is megmarad, így ha ültetni szeretnél, nem pedig vágott virágot vinni, akkor kitűnő választás lehet.

Csarab

Az ültetett virágok között muszáj megemlíteni a csarabot, ami egy 20-60 centiméter magasra növő törpecserje. Egész télen lilás, rózsaszínes, vöröses vagy épp fehér színben pompáznak a virágai. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek