Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.20. 11:00

Sokkal tovább virágzik a krizantém, ha így ápolod ősszel

Hamarosan nyílik ez a pompás őszi virág, hogy színt vigyen a hideg, szürke napokba. Ha szeretnéd, hogy egészen december elejéig virágozzon, akkor érdemes bevetned néhány trükköt.

A krizantém rengetegféle színben kapható, és szinte mindenhol megtalálható ősszel. Ha még nincs a kertedben vagy a teraszodon, érdemes venni pár tövet, ez a növény nagyon hálás, és kevés gondoskodással is beéri. Szép színfolt lehet, amikor már minden más elnyílt. Azonban ahhoz, hogy sokáig élvezd a színpompás virágokat, érdemes néhány dologra odafigyelni.

Beautiful,Mixed,Red,And,Orange,Chrysanthemum,Balcony,Garden,Autumn,Flowers
Már a vásárláskor eldől, meddig fog virágozni a krizantémod! (Fotó: Lapa Smile /  Shutterstock)

Bimbós virágot vegyél

Bár csábítóak a kertészetekben, szupermarketekben azok a darabok, amik szépen virágoznak, sokkal tovább gyönyörködhetsz azokban, amik még csak most kezdenek bimbót hozni. Bőven elég, ha nálad kezdenek el kinyílni a virágok. Így akár 40 napig is csodálhatod a színes virágokat.

Félárnyékos hely, rendszeres locsolás

A krizantém akkor a legszebb, ha elég fényt kap, ezért ültesd napos, de védett helyre, vagy a teraszon ilyen helyre állítsd a cserepét! A túl sok fény sem jó, ha egész nap érik a napsugarak, nem fog virágokat hozni, ezért a félárnyékos hely számára a legideálisabb. Emellett a rendszeres öntözést is meghálálja; még akkor is locsold, ha a napokban esett az eső, ugyanis előfordulhat, hogy a sűrű bokrok gyökereihez nem jut elegendő víz. Arra minden öntözésnél figyelj, hogy a leveleket ne érje víz!

Vágd le az elnyílt virágokat

Ha ezt elmulasztod, a legnagyobb gondoskodás mellett sem fog új virágokat hozni. Az elhervadt virágokat óvatosan csípd le, így tudnak új virágok fejlődni a helyükre. Ha már úgyis metszed a növényt, nézd át, vannak-e beteg, elszáradt, sérült levelek, és azokat is vágd le, hogy ne vigyék el az energiát a növénytől. A metszés után adj neki tápoldatot.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek