OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.02.

Szórj szódabikarbónát a mosógépbe, fantasztikus lesz a hatás

A szódabikarbóna a háztartások legjobb természetes segítője! Takarításhoz és mosáshoz iegyenesen szuper, ráadásul a mosógép is imádja!

Te is rendszeresen használod otthon a szódabikarbónát? A háztartásban szinte elengedhetetlen. Sütéshez, takarításhoz, a lakás minden helyiségében hasznos. Olcsó is, és természetes, nincs káros hatással a környezetre. Vesd be a következő mosás alkalmával, szebbek és tisztábbak leszek a fehér ruhák! Rengeteget spórolhatsz vele, ráadásul a mosógépet is tisztítja. 

Baking,Soda,To,Mix,With,Water,-,Healthy,Food
Fotó: Luis Echeverri Urrea

Ha elkezdesz szódabikarbónával mosni, látható lesz a változás, és nemcsak a fehér ruháknak tesz jót, de a színesek is meghálálják. Mutatjuk, hogyan használd a mosáshoz ezt a csodaszert.

Folttisztítás

Tegyél egy tálba szódabikarbónát: foltonként 2 teáskanállal. Adj hozzá fokozatosan vizet, míg krémszerű állaga nem lesz. Ezt kend rá a ruhákon lévő foltokra, csak ezt követően tedd be őket a mosógépbe. Majd mehet bele egy kevés mosószer is. Mire lejár a mosás, eltűnik minden bosszantó folt. 

Színes ruhák mosásánál

Close,Up,Hand,Adding,Baking,Soda,Powder,In,To,Front-loading
Fotó: Leestudio

Keverd össze a mosószert és a szódabikarbónát fele-fele arányba, és együtt öntsd a gépbe ugyan úgy, mintha csak a mosószert használnád. Természetesen a mosógép dobjába is önthetsz egy keveset a keverékből.  ruhák színe megmarad, és szebbek lesznek, mint valaha. 

Így használd fehérítésre

Ha a ruhák kissé szürkék már, akkor varázsolj belőlük ismét fehéret. Mielőtt kimosnád őket, a fürdőkádba vagy nagy lavórba önts bele fél kiló szódabikarbónát. Áztasd be a ruhákat, nagyjából egy órára. Utána mehetnek a gépbe és a szokásos normál mosást alkalmazd.

Jó, ha tudod:

Az elöltöltős mosógépek ajtajának zárógumija sokszor foltos, penészes és a redőnyök közé szennyeződés kerülhet. Ilyenkor a szódabikarbóna abban is segít, hogy ezeket a lerakódásokat megtisztíthasd. Vedd elő a szódabikarbónát! De a mosás alkalmával is tisztul a mosógép dobja. Tehát ezzel a csodaszerrel "két legyet üthetsz egy csapásra".

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek