Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.23.

Tovább eláll a hűtőben a dinnye, ha így tárolod

Nem telhet el a nyár dinnye nélkül, de nagyon fontos, hogyan tárolod a nagy melegben, főleg a szezon végén!

Tovább eláll a hűtőben a dinnye, ha minél kevesebb ideig veszi körbe forró, nyári levegő. A meleg nem tesz jót a gyümölcshús minőségének. Főleg a szezon végén fontos, hogy tudd, mit tehetsz a kedvenc gyümölcsödért, hogy frissen és zamatosan fogyaszthasd el. Válassz szép, sötétzöld dinnyét, és figyeld,hogy kopogtatáskor elég kongó hangot adjon. Viszont ha nem azonnal fogyasztod el, akkor tedd a hűtőbe. Mutatjuk a praktikát, hogyan tárold helyesen. 

Beautiful,Young,Teen,Girl,Holding,Slice,Ripe,Red,Juicy,Watermelon
Fotó: VaLiza /  Shutterstock

Így tárold a hűtőben a dinnyét

Ha szeletelt dinnyét veszel , akkor igazán figyelni kell rá, mert nagyon hamar megromolhat. Minél nagyobb felületen érintkezik a levegővel a gyümölcshús, annál gyorsabb az állagromlás. Amint tudod, tedd hűvös helyre a dinnyét! De az egész dinnyére is vonatkozik ez, főleg az idény vége felé, és ha nagyon meleg kint a hőmérséklet. Ideális környezet számára a pince, a kamra, ahol  10-12 fok körüli a hőmérséklet. Ha nincs a lakásnak ilyen része, akkor mindenképpen tedd a hűtőbe. De figyelj arra, hogy a legkevésbé hideg részében. Nagyon fontos tudni, hogy 6 C fok alatt a hőmérséklet károsíthatja a gyümölcsöt. 0 C fok köré lehűtött dinnye már 2 nap után is kellemetlen irányba változik, "kráteressé" válhat a textúrája és elveszíti még a csodás piros színét is. Ha tudod, a frissen vásárolt dinnyét inkább fogyaszd el 2-3 napon belül. De mindenképpen tedd műanyag fóliába, mert a hűtőben a dinnye húsa átveheti más ételek illatát. Alapjában tehát frissen ízletes a dinnye. Fontos, hogy a hosszan tárolt, felvágott görögdinnye a kórokozóknak is kedvező terep és hűtés esetén is szaporodhatnak a cukros közegben. Ezért kizárt, hogy hetekig élvezhető minőségű maradjon a dinnye a hűtőszekrényben. 

Kockákra vágva

Peeled,And,Sliced,Fresh,Water,Melon,Ready,For,Eating,In
Fotó: pondpony /  Shutterstock

Ha előre felvágtad a gyümölcsöt kockákra, és nem fogyott el, akkor tedd légmentesen zárható dobozba, és úgy helyezd be a hűtőbe. Ne tárold sokáig, 2-3 napon belül mindenképpen edd meg a dinnyét, különben elveszíti édes ízét, ropogós állagát, bekásásodik és az illata is kellemetlenné válik. Ha tehát vettél dinnyét, ne gondolkodj rajta napokig: minél előbb edd meg! 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek