Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.27.

Így frissítsd fel a muskátlit, október végéig ontja majd a virágokat

A forró nyár megviselte a muskátlikat, de messze vannak még a fagyok, még jó sokáig gyönyörködhetsz a virágokban! Ehhez azonban nem árt egy kis fazonigazítást elvégezned a növényeiden.

Bár még tart a nyári meleg, gondolatban már a legtöbb kertész az őszi időjárásra készül. De ez nem jelenti azt, hogy le kéne mondani a virágzó muskátliról, hiszen még rengeteg ideig pompázhat ez a növény a teraszon, erkélyen! A hosszú nyár ugyan megviselte a növényeket, de ha most megfelelően gondoskodsz róluk, újra bőséges virágzásra ösztönözheted őket. Így egészen október közepéig ontani fogják a szebbnél szebb virágokat.

Beautiful,Blooming,Vibrant,Pink,Red,Geranium,Pelargonium,In,Decorative,Flower
Egészen a fagyokig díszíthet a muskátli! Fotó: Lapa Smile /  Shutterstock

Elő a metszőollóval!

A muskátli visszavágására az augusztus ideális időpont, hiszen a növények a virágzási ciklusuk felénél járnak, de még lesz bőven idejük új hajtásokat és új virágokat hozni, mielőtt beütnek a fagyok. Nézd át a növényeidet, és csak akkor metszd vissza őket, ha szépek, egészségesek; ha a beteg muskátlit visszavágod, annak a növény elpusztulása is lehet a vége. Használj tiszta, éles metszőollót, amit minden növény metszése után fertőtleníts, nehogy véletlen átvigyél az egyik muskátliról a másikra valamilyen betegséget. 

Tisztítsd meg a növényt

Mielőtt nekifognál a metszésnek, távolítsd el a növényről az elszáradt virágokat, a megbarnult, száraz leveleket; így később a muskátli nem az elhalt részek regenerálására, hanem az új hajtásokra fogja koncentrálni az energiáját.

Keresd meg az elágazást

A visszametszésnél fontos, hogy ne vágd túl rövidre a növényt; ennek a legbiztosabb módja, ha megkeresed az első elágazási pontot, és a fő szár és a mellékszár találkozásánál metszed el a muskátlit. Ezzel arra ösztönzöd a növényt, hogy több elágazást hozzon létre, ez pedig több virágot is jelent. Ha most éppen virágzik a muskátlid, ne sajnáld, vágd vissza akkor is, hiszen később még szebb lesz.

Adj nekik egy kis tápoldatot

A visszametszés után tápoldatozd meg a növényt, de később, szeptember végefele már ne adj neki, hiszen fel kell készíteni a téli időszakra, amikor lelassul a nedvkeringés, és indul a teleltetés. A locsolást azonban ne hagyd abba, ha kiszárad a muskátli földjének a felső két centis rétege, ősszel is öntözd rendszeresen; bő virágzással fogja meghálálni a gondoskodást!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek