Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.16.

Ez az egyszerű vacsora elüldözi a szúnyogokat a kertedből

A nyári estéknél nincs szebb és hangulatosabb, de ilyenkor a szúnyogok is nagyon aktívak, így sokszor lehetetlen kiülni. Ha szeretnéd őket elűzni, akkor készítsd el ezt az ételt; sokáig elkerülik még az udvar környékét is!

A nagy melegben legalább este jó lenne kiülni egy kicsit, és nemcsak a hűvösebb levegő, hanem a hangulat miatt is. Hiszen lehet hallgatni a tücsköket, nézni a csillagokat, és jókat beszélgetni odakint. Illetve lehetne, ha nem lenne brutális szúnyoginvázió; szinte az egész országban ellehetetlenítik az esti programokat a vérszívók, sok helyen azonnal felhőkben támadnak, és nem lehet megmaradni tőlük. Nem érdemes azonban visszakullogni a házba, helyette inkább üss két legyet egy csapásra: főzd meg a másnapi ebédet, és tartsd távol a szúnyogokat is, egy jó kis bográcsozással!

Cauldron,With,Polenta,On,The,Fire,In,A,Rural,House
Érdemes nyár esténként beizzítani a bográcsot, és nem csak a szúnyogok miatt! / Fotó: michelangeloop / Shutterstock

Fejvesztve menekülnek a füst elől

Ilyenkor egyébként sem jó ötlet bent a konyhában főzni, hiszen pillanatok alatt bemelegszik, a bográcsban készült étel finomabb is, és a gázzal vagy árammal is spórolsz, ha a kerti hulladék fából rakott tűzön főzöd meg a másnapi ebédet. Mellette pedig lehet a családdal, barátokkal  beszélgetni egy jót. A füst ugyanis hatásosan távol tartja a vérszívókat, és amíg a tűz ki nem alszik, nem is fognak zaklatni benneteket. 

Nem csak pörköltet lehet!

Sokan azt gondolják, bográcsban nem lehet változatosan főzni, kizárólag pörköltfélék készülhetnek benne; de ez nem igaz. Rengeteg jóféle ragulevest készíthetsz benne, vagy lecsót, pásztortarhonyát, de akár csilis babot, paprikás csirkét vagy hagymás babot is. Szinte nincs olyan lábosban készíthető étel, amit ne lehetne bográcsban is elkészíteni, és kivétel nélkül mindegyikre igaz, hogy sokkal finomabb a szabad tűzön elkészítve, hiszen a füstös ízt semmivel nem lehet pótolni.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek