OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.23.

Kiderült: ezért veszélyes ventilátor mellett aludni!

Lehet, hogy több hátránya van, mint előnye. Te hogy hűtöd a levegőt otthonodban?

Ahogy melegszik az idő, úgy jelenthet sokaknak egyre nagyobb problémát az elalvás. Kézenfekvő lehet beizzítani a ventilátort éjszakára, de a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ez a módszer többet árt, mint használ!

ventilátor
Óvatosan a ventilátorhasználattal! (Illusztráció / Fotó: Pexels)

Akadnak, akiknek az eszköz halk zúgása még segíthet is álomra szenderülni, emellett a keringetett levegő is kellemes érzést válthat ki, de mégsem javasolt ventilátor mellett aludni. Mégis miért? A szakemberek szerint különösen az allergiás és asztmás személyek tesznek rosszat magukkal, ha ventilátor mellett alszanak, mert a levegő keringetésével a por és a pollen is a levegőbe kerül, így pedig előjöhetnek az allergiás reakciók. Ha mégis ehhez a módszerhez ragaszkodnál, fontos gyakran tisztítani az eszközt!

Gondot okozhat továbbá, hogy az éjszakai száraz levegő következtében kiszáradhat a bőr és a torok, de probléma jelentkezhet az orrjáratokban is, ami váladékképződéshez, légzési nehézséghez és fejfájáshoz is vezethet - írja a ladbible.com. A ventilátor éjszakai használata az izmokra is hatással lehet, görcsöket okozhat. Ha úgy látod, hogy a hátrányok esetedben is meghaladják az előnyöket, akkor jobb kikapcsolni az eszközt alvásidőben!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek