Létrehozva: 2024.06.10.

Eladó egy organikus villa természetkedvelő családnak

Ha olyan házra vágyik, amelyben nem érzi a rohanó világot, nézze meg ezt, garantáltan nem bánja meg!

Ha a lakhatását nem úgy képzeli mint az átlag, és abban a szerencsés helyzetben van, hogy megteheti, hogy követi az álmait, akkor nézze meg ezt a villát. A természetben van, egy magánerdő közepén, panorámás, és szó szerint árasztja magából a nyugalmat. 

Fotó: ingatlanbazar.hu

“Páratlan szépségű Természetvédelmi területen elhelyezkedő, impozáns, organikus stílusú villa lehet most az Öné, saját tulajdonú magánerdővel Érdliget Rózsadombján! A 2138 nm nagyságú, ősfákban bővelkedő terület törzsállományát 60-70 éves erdei fenyő, tölgy és juhar képezi, valamint egy 150 éves tölgy is a kert büszkesége. Az erdő életközösségét ritka madárfajok és kisemlősök alkotják, melyekben napi szinten gyönyörködhetünk. Jelenleg egy többgenerációs, 3 bejáratú róka-lakosztály is az ingatlan részét képezi:-)

Az adómentes, helyi jelentőségű Természetvédelmi terület további részét alkotja a telekcsoport másik két tagja, az 1072 nm + 2365 nm nagyságú, külön helyrajzi számmal rendelkező belterületi, Lke-1/h besorolású telkek, melyek az 5575 nm területű, álomszép birtok egybefüggő részét képezik, és igény szerint a villával együtt megvásárolhatók. Mindhárom terület 1/1 magánszemély tulajdonú, per-, teher- és igénymentes.

Az 1072 nm-es „kivett lakóház, udvar” megnevezésű ingatlanon egy 50 nm-es lakható kőház, egy 22 nm-es faház, valamint egy hangulatos,15 nm-es hegybe vájt pince, továbbá egy 30 méter mély, bővizű ásott kút található. A vízhez puffer tárolóként egy 25 nm-es ciszterna áll rendelkezésre, mellyel a teljes telekcsoport locsolása költségmentesen megoldható.

A 2365 nm-es telken pedig egy sóskúti kőből épült zsindelytetős épület található, mely jelenleg tárolóként funkcionál. A Tusnádi Zsolt - Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész tanítványa - által egyedileg tervezett és kivitelezett villa minden részletében természetes anyagokból épült, az erdő ölelésében, teljes harmóniát alkotva vele.

Fotó: ingatlanbazar.hu

Falazatának részei belülről kifelé haladva: 2,5 cm fa, 3 cm légrés, 6 cm tömör tégla, 10 cm nagy sűrűségű kőzetgyapot (2x5 cm-es táblákban, eltolással, hogy teljesen kizárjuk a hőhidat), kátránypapír, 2,5 cm fa, 5 cm nagy sűrűségű kőzetgyapot (a táblák között szalagok, a függőleges termodinamikai áramlást csökkentendő a kőzetgyapotban), kátránypapír, 2,5 cm fa.

A 70 cm vastag, dupla kőzetgyapot szigetelésű tető 2020-ban ICO Extreme prémium minőségű, örök garanciás zsindelyt kapott.

Az exkluzív kivitelezésnek köszönhetően az egészségesen lélegző villa természetes klimatizációval rendelkezik, minden évszakban kellemes hőmérsékletet biztosítva.

Fotó: ingatlanbazar.hu

Fűtéséről gázcirkó gondoskodik, továbbá lehetőség adódik vegyes tüzelésű kazán csatlakoztatására is. A villa meghitt hangulatát tovább fokozza a nappaliban elhelyezett kandalló is, mellyel akár az egész ház fűtése megoldható.

A villamos energiát 3x16A teljesítményű áram biztosítja, valamint éjszakai áram is rendelkezésre áll. Az elektromos vezetékek elhelyezése mindenütt padló csatornában történt, hogy ne legyen Faraday-kalitka. A gondos tervezésnek köszönhetően az átlag rezsi költség 35.000 Ft havonta. A nettó 284 nm-es, napfényes, délnyugati tájolású, duplakomfortos villából lélegzetelállító panoráma tárul elénk Diósd és Érd legszebb részeire.

Fotó: ingatlanbazar.hu

Az alsó szinten egy tágas, 64 nm-es, elektromos kapuval felszerelt dupla garázs teszi kényelmessé a parkolást, továbbá helyet kapott egy 14 nm-es tároló is.

A belső lépcsőn feljutva a 110 nm-es magasföldszintre érkezünk, ahol az előtérből egy impozáns, 51 nm-es, amerikai konyhás nappali fogad bennünket, mely kijárást biztosít a panorámás, 75 nm-es teraszra, valamint a ház nyugati oldalán egy másik 12 nm-es, természetes kő borítású teraszra is, mely közvetlenül kapcsolódik az étkezőhöz. A közlekedőből 2 szoba, gardrób, fürdőszoba, toalett, háztartási helyiség nyílik, valamint egy 25 nm-es, hangulatos télikert, melynek teljes felülete biztonsági üvegből készült.

A tetőtér különleges, LOFT kialakítású egybetere a szabadság és kényelem érzését adja, melynek hatalmas ablakain át gyönyörködhetünk a festői táj szépségében, majd egy kellemes fürdőt vehetünk az egyedi kialakítású, nyitott fürdőtérben. A padlóburkolat a nappaliban és a szobákban hajópadló, a vizes blokkokban pedig kerámia, melyek mindegyike alatt természetes eredetű, agyag golyókkal történt a szigetelés, 10 cm vastagságban. Felszerelt klímák is rendelkezésre állnak, melyeknek szükségtelen a használata az épület kitűnő hőháztartásának köszönhetően. A villa védelméről távfelügyelettel ellátott riasztó gondoskodik.

Szavakkal és képekkel nem kifejezhető ezen kivételes adottságú ingatlan nyugalmat és békét árasztó léte, ahol Ön nap, mint nap élvezheti az életet, teljes harmóniában a természettel.”[...]

További otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

 

origo.hu

Sokkoló! Vége a színjátéknak, ilyen anya valójában Angelina Jolie

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

metropol.hu

Stana Alexandra vele romantikázott a Balatonon

magyarnemzet.hu

Őrjöngenek a dühtől a németek a magyarok elleni bíróküldés miatt

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

hirtv.hu

Ádám Martin személyében máris megvan az Európa-bajnokság egyik szupersztárja

ripost.hu

Kiderült Marco Rossi félelmetes elgondolása: vadállatként készül a válogatott a németek ellen

lakaskultura.hu

Fókuszban az utolsó simítások: így lesz igazán barátságos az otthonunk

ripost.hu

Brutális tömegkarambol az M0-áson: ezekben a percekben mentenek, nagy a dugó

ripost.hu

Az ég is egymásnak teremtette őket: ez a négy csillagjegy tökéletesen passzol egymáshoz

ripost.hu

Adósságba verhette magát KKevin?

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Készítsd a kerted a kánikulára: spórolj a vízzel, mutatjuk, hogyan

OTTHONKA

Érkezik a pokoli forróság így hűtsd le fillérekből a lakást

OTTHONKA

Rozsdás a muskátli levele? Így mentsd meg, hogy újra egészséges legyen

OTTHONKA

Így gondozd a cukkinit, és bámulatosan sokat fog teremni

OTTHONKA

Így mentsd meg a muskátlit, ha elverte az eső

OTTHONKA

Költözzön Veresegyházra, megéri!

OTTHONKA

Ezt tedd, ha róka jár a kertedbe

OTTHONKA

9 ok: ezért apásabbak a lányok