
Elsóztad a levest? Ezt az egy trükköt jegyezd meg, mert megmentheted az ételt vele
Ne ess kétségbe, van megoldás , ha elsóztad a levest! Legközelebb nem kerülsz ilyen helyzetbe, ha ezt a trükköt beveted!
Ne borulj ki, ha főzés közben kiderül, hogy túl sok só került a levesedbe! Mentsd a menthetőt! Mutatjuk a trükköket, melyek segíthetnek ebben. Javítsd ki gyorsan!

1. Hígítás-dúsítás
Ha burgonyát teszel a levesbe, az csak fél segítség, mert elvonja a vizet, és ez nem tesz a levesnek jót. Az a jó megoldás, ha a krumpli mellé még más zöldséget is teszel: apríts bele sárgarépát, fehérrépát, karalábét, majd vízzel vagy alaplével hígítsd fel az egészet. Egészen biztos, hogy finomabb lesz a véreredményed, még egy kis zöld fűszert is adhatsz hozz. Kóstold persze meg!
2. Használj tojásfehérjehabot!
Bátorság kell hozzá, de ez is egy régi praktika. A tojásfehérjét óvatosan öntsd bele a levesedbe, majd amikor megkocsonyásodik lassan emeld ki belőle. Felszívja a sót.
3. Szódabikarbóna is megoldás
Ismét vedd elő a csodaszert! Fél késhegynyi szódabikarbónával tudod mérsékelni az erős sós ízt. De ne tegyél többet belőle, mert mellékíze lesz.

4. Édes ízt is használhatsz
Vannak levesek, melyek esetén az édes ízt is használhatsz, hogy ne érezd a sót. Egy kávéskanál almaecetet keverj össze egy kávéskanál cukorral, és kis adagonként rakd bele a levesedbe. Kóstold meg, és ellenőrizd, mikor elég az adagolás és végre ízletes a leves.
5. Krémleves esetén
Bátran dúsítsd be az alapot joghurttal vagy tejföllel, mert az segít felszívni a sót.
Jó étvágyat!








