tóth gabi
Ne ess kétségbe, van megoldás , ha elsóztad a levest! Legközelebb nem kerülsz ilyen helyzetbe, ha ezt a trükköt beveted!
Ne borulj ki, ha főzés közben kiderül, hogy túl sok só került a levesedbe! Mentsd a menthetőt! Mutatjuk a trükköket, melyek segíthetnek ebben. Javítsd ki gyorsan!
Ha burgonyát teszel a levesbe, az csak fél segítség, mert elvonja a vizet, és ez nem tesz a levesnek jót. Az a jó megoldás, ha a krumpli mellé még más zöldséget is teszel: apríts bele sárgarépát, fehérrépát, karalábét, majd vízzel vagy alaplével hígítsd fel az egészet. Egészen biztos, hogy finomabb lesz a véreredményed, még egy kis zöld fűszert is adhatsz hozz. Kóstold persze meg!
Bátorság kell hozzá, de ez is egy régi praktika. A tojásfehérjét óvatosan öntsd bele a levesedbe, majd amikor megkocsonyásodik lassan emeld ki belőle. Felszívja a sót.
Ismét vedd elő a csodaszert! Fél késhegynyi szódabikarbónával tudod mérsékelni az erős sós ízt. De ne tegyél többet belőle, mert mellékíze lesz.
Vannak levesek, melyek esetén az édes ízt is használhatsz, hogy ne érezd a sót. Egy kávéskanál almaecetet keverj össze egy kávéskanál cukorral, és kis adagonként rakd bele a levesedbe. Kóstold meg, és ellenőrizd, mikor elég az adagolás és végre ízletes a leves.
Bátran dúsítsd be az alapot joghurttal vagy tejföllel, mert az segít felszívni a sót.
Jó étvágyat!