Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.18.

Elsóztad a levest? Ezt az egy trükköt jegyezd meg, mert megmentheted az ételt vele

Ne ess kétségbe, van megoldás , ha elsóztad a levest! Legközelebb nem kerülsz ilyen helyzetbe, ha ezt a trükköt beveted!

Szerző Ripost

Ne borulj ki, ha főzés közben kiderül, hogy túl sok só került a levesedbe! Mentsd a menthetőt! Mutatjuk a trükköket, melyek segíthetnek ebben. Javítsd ki gyorsan! 

Young,Woman,Standing,Near,Stove,And,Cooking,,Housewife,,Meal,,Chef,
Nem kell pánikolni, ha túl sós lett a leves  Fotó: Art_Photo

1. Hígítás-dúsítás

Ha burgonyát teszel a levesbe, az csak fél segítség, mert elvonja a vizet, és ez nem tesz a levesnek jót. Az a jó megoldás, ha a krumpli mellé még más zöldséget is teszel: apríts bele sárgarépát, fehérrépát, karalábét, majd vízzel vagy alaplével hígítsd fel az egészet. Egészen biztos, hogy finomabb lesz a véreredményed, még egy kis zöld fűszert is adhatsz hozz. Kóstold persze meg!

2. Használj tojásfehérjehabot!

Bátorság kell hozzá, de ez is egy régi praktika. A tojásfehérjét óvatosan öntsd bele a levesedbe, majd amikor megkocsonyásodik lassan emeld ki belőle. Felszívja a sót.

3. Szódabikarbóna is megoldás

Ismét vedd elő a csodaszert! Fél késhegynyi szódabikarbónával tudod mérsékelni az erős sós ízt. De ne tegyél többet belőle, mert mellékíze lesz.

4. Édes ízt is használhatsz

Vannak levesek, melyek esetén az édes ízt is használhatsz, hogy ne érezd a sót. Egy kávéskanál almaecetet keverj össze egy kávéskanál cukorral, és kis adagonként rakd bele a levesedbe. Kóstold meg, és ellenőrizd, mikor elég az adagolás és végre ízletes a leves.

5. Krémleves esetén

Bátran dúsítsd be az alapot joghurttal vagy tejföllel, mert az segít felszívni a sót. 

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek