tóth gabi
Íme a trükk, hogy mit kezdj a megmaradt mákkal és a dióval. Szuper lesz később felhasználni, de ideje már most is kezdeni valamit velük!
Nem használtad fel az összes diót és mákot az ünnepi sütéshez? Ha nem szeretnél azonnal sütit készíteni, íme az ötlet, hogyan lesz a két töltelék friss és istenien finom legközelebb. Mutatjuk a trükköt.
Elég kényes a mák, ezért ne késlekedj! Érdemes mielőbb lefagyasztani, de előtte légmentesen lezárni. Így nyerhetsz akár pár hónapot is. Ha kiolvasztod, azonnal használhatod, nem áll össze és nem avasodik meg. De egy ideig a hűtőben is eláll, de akkor rövid időn belül fel kell hogy használd. Cukorral elkeverve nyerhetsz még egy kis időt, de akkor is légmentesen zárd le és a hűtőben tarts tovább.
Ezzel az isteni olajos maggal is érdemes hasonlóan bánni. Zárd le természetesen légmentesen, de használhatsz fagyasztótáskát is. Így megmarad a természetes nedvessége. Mindenképpen érdemes ráírni a dátumot. Olvasztás után isteni íze marad, de arra vigyázz, hogy a dió képes felvenni a környezetében tárolt ételek szagát. Ezért fontos, hogy nagyon jó minőségű tárolóedénybe tedd. Ha van elég helyed a fagyasztóban, akár elkülönítve is tárolhatod.