Karácsonyi időszakban se felejtsd el a szódabikarbónát, hiszen a takarítástól kezdve a sütésig mindenhol nagyon hasznos. Mi most azzal a trükkel érkeztünk, hogyan használhatod fel a karcsányofa díszítéséhez. Mutatjuk a recepetet, ha követed szuper szép csodákat készíthetsz.
Hozzávalók:
2 bögre szódabikarbóna
1 bögre kukoricakeményítő
1 és 1/4 bögre víz
( 1 bögre 2,5 dl )
Így készítsd el:
Tedd egy lábasba a hozzávalókat, és keverd csomómentesre.
Folyamatos keverés mellett, közepes lángon főzd, amíg besűrűsödik és egy golyóvá össze nem áll.
Tedd át egy tányérra és fedd le nedves ruhával, hagyd kihűlni.
Majd amikor kihűlt, nyújtsd ki és süteményszaggatóval hozd létre a kívánt formát: fenyőfát, csillagot, angyalkát, majd vágd ki. Egy gyufaszál segítségével szúrj kényelmes lyukat a figura fölső részére. Ez lesz az akasztó helye. Figyelj rá, hogy ne felejtsd el, később a kész dísszel ezt nem tudod megtenni.
80 C fokos sütőbe 1 óra alatt kiszáradnak, arra figyelj, hogy félidőben forgasd át.
TIPP:
Ha egy csipketerítőt nyomkodsz a már kinyújtott szódabikarbónás anyagba, csodás mintája lesz a díszeidnek!