Létrehozva: 2022.08.23.

Szórj szódabikarbónát a panírba, eszméletlen lesz a hatás

A rántott hús akkor a legfinomabb, ha könnyű, laza, de extrán ropogós rajta a panír. Vedd elő a szódabikarbónát, valóságos csodát művel a bundával!

Szerző Sors Edina

A szódabikarbónát rengeteg dologra használhatod. Bár lehet, hogy furcsán hangzik, de a panírba is érdemes beletenned ezt a rafinált hozzávalót. Isteni ropogós bundája lesz tőle a húsnak, megéri ezt a trükköt kipróbálni. Mutatjuk, hogyan!

Raw,Chicken,Schnitzel,In,Breadcrumbs.,Gray,Background.,Top,View
Fotó: Shutterstock

Nem kell megrettenti az ötlettől, hogy szódabikarbóna kerül a panírba. Az egyszerű kis trükk segítségével kategóriákkal élvezetesebb, ropogósabb lesz a rántott hús! Még szuperebb lesz a hatás, ha pár csepp malátaecetetet is öntesz a panírhoz. Így az ecet savjai reakcióba lépnek a szódabikarbónával. Habos lesz tőle a bunda és mennyei ropogósra sül a forró olajban. 

Breaded,Chicken,Tenders,With,Ketchup,,Salad,And,Soda
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • liszt
  • tojás
  • víz
  • pár csepp malátaecet
  • 1 tk szódabikarbóna
  • zsemlemorzsa

Így készítsd el:

  1. Készítsd elő a húst - csirke hozzá a legjobb -, majd sózd meg.
  2. Tegyél egy tálba lisztet, verd fel a tojásokat egy másik tálban, add hozzá a szódabikarbónát és az ecetet. A harmadik tálba tedd a zsemlemorzsát.
  3. A folyamat a megszokott: mártsd a húsokat egyesével a lisztbe, a tojásos keverékbe, végül forgasd meg a zsemlemorzsában.
  4. Süsd ki forró olajban. Ha a bunda sütés közben felpuffad, az természetes. Várd meg, amíg aranybarna nem lesz.
  5. Így lesz a hús belül puha omlós, kívül pedig ropogós.

Jó étvgyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek