
Szórj szódabikarbónát a panírba, eszméletlen lesz a hatás
A rántott hús akkor a legfinomabb, ha könnyű, laza, de extrán ropogós rajta a panír. Vedd elő a szódabikarbónát, valóságos csodát művel a bundával!
A szódabikarbónát rengeteg dologra használhatod. Bár lehet, hogy furcsán hangzik, de a panírba is érdemes beletenned ezt a rafinált hozzávalót. Isteni ropogós bundája lesz tőle a húsnak, megéri ezt a trükköt kipróbálni. Mutatjuk, hogyan!

Nem kell megrettenti az ötlettől, hogy szódabikarbóna kerül a panírba. Az egyszerű kis trükk segítségével kategóriákkal élvezetesebb, ropogósabb lesz a rántott hús! Még szuperebb lesz a hatás, ha pár csepp malátaecetetet is öntesz a panírhoz. Így az ecet savjai reakcióba lépnek a szódabikarbónával. Habos lesz tőle a bunda és mennyei ropogósra sül a forró olajban.

Hozzávalók:
- liszt
- tojás
- só
- víz
- pár csepp malátaecet
- 1 tk szódabikarbóna
- zsemlemorzsa
Így készítsd el:
- Készítsd elő a húst - csirke hozzá a legjobb -, majd sózd meg.
- Tegyél egy tálba lisztet, verd fel a tojásokat egy másik tálban, add hozzá a szódabikarbónát és az ecetet. A harmadik tálba tedd a zsemlemorzsát.
- A folyamat a megszokott: mártsd a húsokat egyesével a lisztbe, a tojásos keverékbe, végül forgasd meg a zsemlemorzsában.
- Süsd ki forró olajban. Ha a bunda sütés közben felpuffad, az természetes. Várd meg, amíg aranybarna nem lesz.
- Így lesz a hús belül puha omlós, kívül pedig ropogós.
Jó étvgyat!






