RETRO RÁDIÓ

Szórj szódabikarbónát a panírba, eszméletlen lesz a hatás

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 08. 23. 13:00

A rántott hús akkor a legfinomabb, ha könnyű, laza, de extrán ropogós rajta a panír. Vedd elő a szódabikarbónát, valóságos csodát művel a bundával!

A szódabikarbónát rengeteg dologra használhatod. Bár lehet, hogy furcsán hangzik, de a panírba is érdemes beletenned ezt a rafinált hozzávalót. Isteni ropogós bundája lesz tőle a húsnak, megéri ezt a trükköt kipróbálni. Mutatjuk, hogyan!

Raw,Chicken,Schnitzel,In,Breadcrumbs.,Gray,Background.,Top,View
Fotó: Shutterstock

Nem kell megrettenti az ötlettől, hogy szódabikarbóna kerül a panírba. Az egyszerű kis trükk segítségével kategóriákkal élvezetesebb, ropogósabb lesz a rántott hús! Még szuperebb lesz a hatás, ha pár csepp malátaecetetet is öntesz a panírhoz. Így az ecet savjai reakcióba lépnek a szódabikarbónával. Habos lesz tőle a bunda és mennyei ropogósra sül a forró olajban. 

Breaded,Chicken,Tenders,With,Ketchup,,Salad,And,Soda
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • liszt
  • tojás
  • víz
  • pár csepp malátaecet
  • 1 tk szódabikarbóna
  • zsemlemorzsa

Így készítsd el:

  1. Készítsd elő a húst - csirke hozzá a legjobb -, majd sózd meg.
  2. Tegyél egy tálba lisztet, verd fel a tojásokat egy másik tálban, add hozzá a szódabikarbónát és az ecetet. A harmadik tálba tedd a zsemlemorzsát.
  3. A folyamat a megszokott: mártsd a húsokat egyesével a lisztbe, a tojásos keverékbe, végül forgasd meg a zsemlemorzsában.
  4. Süsd ki forró olajban. Ha a bunda sütés közben felpuffad, az természetes. Várd meg, amíg aranybarna nem lesz.
  5. Így lesz a hús belül puha omlós, kívül pedig ropogós.

Jó étvgyat!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.