Létrehozva: 2022.06.18.

Íme tíz tipp, hogy a hőségben is könnyen elaltasd a babád

Ha ezeket betartod, biztosan olyan jól fogja magát érezni a gyermeked, hogy nem lesz gond az alvással.

A következő napokban perzselően forró napoknak nézünk elébe. A hőmérő higanyszála még 30 fok fölé is kúszhat. A szülőknek nem árt felkészülni, hogy a csecsemők és a gyerekek biztonságban legyenek a meleg időben, beleértve az éjszakai órákat is.

Hiszen a felnőttekhez hasonlóan a csecsemők és a kisgyermekek is nehezen tudnak aludni, ha tikkasztó meleg van. Ráadásul a pici babák nem is képesek még szabályozni a saját testhőmérsékletüket, így rájuk különösen rossz hatással lehet a hőség.

Fotó: Pixabay

Az NHS szerint a hat hónaposnál fiatalabb babákat mindig tartsuk távol a közvetlen napfénytől, míg az idősebbeknek délelőtt 11 és délután 3 óra között árnyékban kell lenniük. A bőrüket érdemes bekenni naptejjel, és ügyelni kell arra, hogy mindig széles karimájú kalapot viseljenek, mivel még nagyon érzékenyek a tűző napra.

Lucy Shrimpton, az alvásszakértő, aki The Sleep Nanny néven ismert, azt mondta: „A csecsemők jól alszanak egy 16-20 C közötti hőmérsékletű szobában.”

A szakértő megosztotta egyszerű tippjeit is, hogyan lehet hűvösen és biztonságosan tartani a kicsik szobáját a legforróbb napokon is.

1. Tartsd hűvösen az otthonodat

Napközben teremts huzatot az ablakok kinyitásával. Nyisd ki a padlásfeljárót, hogy a hő távozhasson. Húzd el a függönyöket legalább kétharmadáig, hogy kizárd a forró napfényt. Szerezz be egy szobahőmérőt, hogy tudjad, a ház mely helyiségeiben van melegebb.

2. Öltöztesd megfelelően a babát

Ha a szobában nagyon meleg van, például 25 fok felett, elegendő lehet egy pelenka és egy vékony mellény. Ha a hőmérséklet 20-23 fok között van, akkor egy rövid babanadrág vagy rövidnadrág és póló, vagy egy pelenka és egy hálóruha is megfelel.

Ha a baba még túl kicsi bármilyen ágyneműhöz, öltöztesd a szobahőmérsékletnek megfelelő ruházatba. Ne feledd, hogy bármennyire is meleg van lefekvéskor, a hőmérséklet éjszaka csökkenni fog, ezért ne tedd a kiságyába a babát csak egy pelenkában, ha a hőmérséklet éjszaka 25 °C alá csökken.

3. Ellenőrizd pontosan a baba hőmérsékletét

A kezek és a lábak hidegebbek, mint a test többi része. Ha bizonytalan vagy a baba hőmérsékletét illetően, tapintsd meg a tarkóját, vagy használj hőmérőt. Ha az arca a szokásosnál pirosabb, vagy kiütései vannak, vagy szapora légzést észlelsz, ezek a túlmelegedés jelei lehetnek.

4. Adj neki egy frissítő fürdőt

A szokásosnál kissé hűvösebb fürdő lefekvés előtt enyhíti a kánikulát és felfrissíti őket. A fürdő legyen gyors, hogy ne fázzanak túlságosan.

5. Használjon megfelelő ágyneműt

Csak pamut lepedőt használj. Kerüld a vízálló matrachuzatokat, mivel ezek megtartják a hőt, és megizzasztják a gyereket.

6. Tegyél jeget a baba szobájába

Helyezz fagyasztott vizes palackokat a baba szobájába. Ezek segítenek lehűteni a levegőt, ahogy felolvadnak. Helyezd a jeges palackokat egy elektromos ventilátor elé, hogy hűvös levegő keringjen a szobában.

7. Hűtsön le egy kis vizet

Lehet, hogy a gyermekednek a szokásosnál többet kell innia. Hűtsd le a vizet, hogy az éjszaka folyamán megihassa. A szoptatott csecsemők az anyatejjel hidratáltak maradnak.

8. Tartsd nyugodt állapotban a babát

Tarts fenn egy nyugtató lefekvési rutint, és nyújts megnyugvást és vigaszt, ha a baba izgatott. Például tegyél hideg flanelt a gyermeked fejére, hogy megnyugtasd.

9. Költöztesd át

Ha nem tudod hűvösen tartani a gyermeked a saját szobájában, költöztesd át ideiglenesen egy másik szobába. Tartsd szem előtt, hogy a hőmérséklet az éjszaka folyamán csökkenni fog.

10. Képzeld magad az ő helyébe

A csecsemőknek a hőmérsékletnek megfelelően öltözve lesz kényelmes, ahogyan te magad is öltözködsz. Ne feledd, te lehúzhatod a takarót, de ők nem, ezért képzeld el, hogy takaró nélkül fekszel le, és úgy hogyan éreznéd magad. A baba valószínűleg nyugtalanná válik, ha túl melegnek vagy túl hidegnek érzi magát, ezt pedig a szüleinek is jelezni fogja.

(VIA)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Ez lesz Tokaj egyik szégyenfoltjának helyén

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Sokkal finomabb lesz az újhagyma, ha ezt a trükköt beveted ültetéskor

OTTHONKA

5 szuper tipp, hogy fantasztikus legyen tavaszra a terasz

OTTHONKA

Így tervezd meg a konyhakerted, hogy biztosan elég legyen a termés

OTTHONKA

Odaégett az étel? Ezzel az egyszerű trükkel pofonegyszerűvé válik a súrolás!

OTTHONKA

Elindult a hajrá: eddig lehet ingyenesen lakásbiztosítást cserélni

OTTHONKA

Ezért mosd le tavasszal a tujáidat a kertben! Gyönyörűek lesznek nyárra

OTTHONKA

Vesd be a fokhagymát, és gyönyörűek lesznek a növényeid

OTTHONKA

Erre figyelj, ha a mosott ruhát a szabadban teregeted ki