Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.30.

Szeretnél olcsón rengeteg bazsalikomot? Itt egy jó ötlet

Ezzel a trükkel könnyen szaporíthatsz magadnak egy egész erdőt

A bazsalikom a paradicsomos és tésztaételek, az olaszos fogások elmaradhatatlan ízesítője, ráadásul alapvetően alacsony igényű, könnyen nevelhető mediterrán fűszernövény. Ez az illatos fűszernövény nemcsak a kertben, hanem akár a legparányibb konyha ablakában, cserépben is nevelhető, így bátran lehet tartani otthon belőle, a lényeg, hogy sok fényt és vizet kapjon.

Fotó: Pixabay.com

A bazsalikom legcsodálatosabb tulajdonsága, hogy könnyen lehet gyökereztetni, így rövid idő alatt valóságos bazsalikomerdőt varázsolhatsz egy tőből is! Érdemes kipróbálnod a szaporítását, mert ezzel a friss és illatos fűszernövénnyel főzni, ízesíteni és díszíteni teljesen más, mint szárított változattal. Igazi kulináris élvezetben lesz részed, ha kipróbálod!

Így tudsz bazsalikomerdőt varázsolni magadnak:

  • Vásárolj egy egészséges, dús és méretes cserepes bazsalikomot! Általában már élelmiszerüzletekben is hozzájuthatsz pár száz forintért.
  • A vásárlást követő 12-14 órában egyelőre hagyd a bazsalikomot a védőcsomagolásban, hogy a növény akklimatizálódni tudjon a szoba hőmérsékletéhez!
  • A szárakat egyesével vágd le a második hajtásnál.
  • A levágott hajtásvégeket állítsd vízzel teli poharakba, egy-egy pohárba maximum 3-5 ágacskát tegyél. A poharakat helyezd meleg és világos helyre, de arra figyelj, hogy ne érje közvetlen napsütés.
  • A poharakban minden második nap cseréld ki a vizet, hogy a hajtások friss vízhez juthassanak. Körülbelül 10-12 nap elteltével a bazsalikom hajtásai szépen meggyökeresednek.
  • Ha a szárak szépen gyökeret eresztettek, szétültetheted őket cserepekbe.
  • Arra kell figyelned, hogy a földjét mindig nedvesen tartsd, ehhez kevés víz is elegendő.

    Egy csokor friss bazsalikomból már fantasztikus házi pestot is készíthetsz, melyhez nem kell más, mint egy dl olívaolaj, 1 evőkanál fenyőmag (amit helyettesíthetsz napraforgómaggal is), 5 dkg parmezán, só és bors. A magvakat serpenyőben pirítsd le, majd az összes hozzávalót turmixold össze, míg krémes állagot nem kapsz. Kóstold meg és ízesítsd, ha még szükséges. A kész házi pestot rakd üvegekbe, hűtőszekrényben tárolva sokáig élvezheted az ízét!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek