tóth gabi
Ezzel a trükkel könnyen szaporíthatsz magadnak egy egész erdőt
A bazsalikom a paradicsomos és tésztaételek, az olaszos fogások elmaradhatatlan ízesítője, ráadásul alapvetően alacsony igényű, könnyen nevelhető mediterrán fűszernövény. Ez az illatos fűszernövény nemcsak a kertben, hanem akár a legparányibb konyha ablakában, cserépben is nevelhető, így bátran lehet tartani otthon belőle, a lényeg, hogy sok fényt és vizet kapjon.
A bazsalikom legcsodálatosabb tulajdonsága, hogy könnyen lehet gyökereztetni, így rövid idő alatt valóságos bazsalikomerdőt varázsolhatsz egy tőből is! Érdemes kipróbálnod a szaporítását, mert ezzel a friss és illatos fűszernövénnyel főzni, ízesíteni és díszíteni teljesen más, mint szárított változattal. Igazi kulináris élvezetben lesz részed, ha kipróbálod!
Arra kell figyelned, hogy a földjét mindig nedvesen tartsd, ehhez kevés víz is elegendő.
Egy csokor friss bazsalikomból már fantasztikus házi pestot is készíthetsz, melyhez nem kell más, mint egy dl olívaolaj, 1 evőkanál fenyőmag (amit helyettesíthetsz napraforgómaggal is), 5 dkg parmezán, só és bors. A magvakat serpenyőben pirítsd le, majd az összes hozzávalót turmixold össze, míg krémes állagot nem kapsz. Kóstold meg és ízesítsd, ha még szükséges. A kész házi pestot rakd üvegekbe, hűtőszekrényben tárolva sokáig élvezheted az ízét!