RETRO RÁDIÓ

Világszenzáció: Õrület, mit készített sárgabarackjából a magyar háziasszony

Világszenzáció: Õrület, mit készített sárgabarackjából a magyar háziasszony
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 07. 17. 16:03

Javában zajlik a betakarítás, de a barack-dömping lassan lecseng. Zárásképpen még egy olyan trükköt kaptak a háziasszonyok Boros Valitól, amiért biztos sokan lesznek hálásak!

Megszokhattuk már, hogy a szabolcsi csodaháziasszony, Boros Valika konyhájából mindig kikerül valami különlegesség – de amit legutóbb közzétett Facebook oldalán, azon még a rutinos háziasszonyok is elámultak. Annak rendje és módja szerint Valika is elkészítette a baracklekvárt, de mellé került a kamrapolcra egy nagy adag sárgabarack-por is.

Valika édességek díszítésére szokta használni a különleges port, és azt írta, hogy pofonegyszerű az elkészítése. A lekvár után a présben maradt sárgabarackot aszalótálcára tette, teljesen kiszárította, majd porrá őrölte. De a gyümölcslé készítéskor kimaradó préselvény is alkalmas ugyanerre.

Így a korábban kidobott, de nagyon értékes gyümölcsmaradékot fel lehet használni. Nem megy pocsékba semmi!

A sárgabarackpor egyébként látványra is igen gusztusos.

Valika azt javasolta azoknak a háziasszonyoknak, akiknek nincs aszalógépük, hogy turmixolják le a barackot, csepegtessék le egy szűrőn, és amikor már alig van benne nedvesség, lehet szárítani. Ez a hagyományos sütőben is meg lehet tenni, ötven fokon, csak ki kell támasztani a sütőajtót egy fakanállal. A hozzászólók nagyon hálásak voltak a receptért, hiszen a gyümölcsport szinte aranyárban lehet boltban megvenni…

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.