tóth gabi
Káprázatos ünnepi dekorációt készíthetsz belõle, amihez igazán nincs szükséged se kézügyességre, se sok idõre.
Az ünnepek közeledtével a narancsot és a narancshéjat elsősorban a konyhában használjuk a készülődés során, pedig igazán egyedi és nem utolsósorban illatozó dekorációk tökéletes alapanyaga is lehet.
Mivel gyorsan közeledik a karácsony és a lakás feldíszítése elengedhetetlen része ennek a meghitt ünnepnek, feltétlenül szánj egy kevés időt a megfelelő dekorálásra. A díszbe öltöztetett otthon melegéhez nem kell más, mint néhány narancs vagy mandarin óvatosan, lefejtett héja és a lenti lépések betartása.
1. A lehámozott, nagy felületű narancs- vagy mandarinhéjat két zsírpapír, vagy sütőpapír között langyos vasalóval egyenesítsd ki. Így könnyen kezelhető felületet kapsz.
2. Karácsonyi sütikiszúróval készíts különböző formákat a narancs-, vagy mandarinhéjakból.
3. Egy nagyobb tűbe fűzött vastag cérnára fűzd fel az illatozó formáidat.