Létrehozva: 2016.04.24.

Soha ne dobd el az újhagyma végét! Hihetetlen, mi lesz belőle

Az elsõ tavaszi friss zöldségek egyike. De miért menjen kárba a levágott rész, amikor újra hagymád lehet belõle? Mutatjuk a trükköt!

Nemcsak finom, de nagyon egészséges is az újhagyma! Isteni a vacsorához, zsíros, körözöttes vagy vajas kenyér mellé.

Ha mindig szeretnél friss újhagymát rágcsálni a szendvicsed mellé, akkor nevelj magadnak! Akár egy kisebb cserépben a teraszon, vagy az ablakpárkányon, de akár egy pohár vízben is megnő a zsenge hagyma. A dolog sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint gondolnád! Megmutatjuk, hogy lesz véget nem érő újhagyma termésed!

 

Kicsit hosszabb darabot vágj le a hagyma végéből, mint azt egyébként tennéd (kb.2,5 cm).  és fontos, hogy ezen a csonkon legyenek még vélhetően működő gyökerek.

A hagymavégeket állítsd egy pohár vízbe, lehetőleg a konyha egy kellőképpen benapozott részére. A poharat akár a szobába is beviheted, igazán kedves üde jelenség, ahogy napról napra növekszenek a kis hagymanövények levelei. Fontos, hogy a vizet naponta cseréld!

 

 Legjobb azonban, ha a hagymavégeket ledugdosod a földbe, hisz így a víz mellett éltető tápanyagokat is fel tudnak szívni a cseperedő újhagymák. Nemcsak kertben működik ez a zseniális trükk, hiszen balkonládába, cserépbe is eldugdoshatod a hagymavégeket! Egy-két hét alatt kifejlődik a növény és akkor

újra friss zamatos, zsenge újhagymát rágcsálhatsz - saját termésből!

Ha szereted a finom hagymás ételeket, ezt mindenképpen kóstold meg!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek