RETRO RÁDIÓ

Soha ne dobd el az újhagyma végét! Hihetetlen, mi lesz belőle

Soha ne dobd el az újhagyma végét! Hihetetlen, mi lesz belőle
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 04. 24. 16:50

Az elsõ tavaszi friss zöldségek egyike. De miért menjen kárba a levágott rész, amikor újra hagymád lehet belõle? Mutatjuk a trükköt!

Nemcsak finom, de nagyon egészséges is az újhagyma! Isteni a vacsorához, zsíros, körözöttes vagy vajas kenyér mellé.

Ha mindig szeretnél friss újhagymát rágcsálni a szendvicsed mellé, akkor nevelj magadnak! Akár egy kisebb cserépben a teraszon, vagy az ablakpárkányon, de akár egy pohár vízben is megnő a zsenge hagyma. A dolog sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint gondolnád! Megmutatjuk, hogy lesz véget nem érő újhagyma termésed!

 

Kicsit hosszabb darabot vágj le a hagyma végéből, mint azt egyébként tennéd (kb.2,5 cm).  és fontos, hogy ezen a csonkon legyenek még vélhetően működő gyökerek.

A hagymavégeket állítsd egy pohár vízbe, lehetőleg a konyha egy kellőképpen benapozott részére. A poharat akár a szobába is beviheted, igazán kedves üde jelenség, ahogy napról napra növekszenek a kis hagymanövények levelei. Fontos, hogy a vizet naponta cseréld!

 

 Legjobb azonban, ha a hagymavégeket ledugdosod a földbe, hisz így a víz mellett éltető tápanyagokat is fel tudnak szívni a cseperedő újhagymák. Nemcsak kertben működik ez a zseniális trükk, hiszen balkonládába, cserépbe is eldugdoshatod a hagymavégeket! Egy-két hét alatt kifejlődik a növény és akkor

újra friss zamatos, zsenge újhagymát rágcsálhatsz - saját termésből!

Ha szereted a finom hagymás ételeket, ezt mindenképpen kóstold meg!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.