Létrehozva: 2015.06.15.

Mérgező gyümölcsök: így védekezhetsz!

A folyóvizes mosás nem távolítja el tökéletesen a vegyszereket a gyümölcsökrõl. Hihetetlen, mennyi vegyi anyagot eszünk így meg. Van azonban egy biztos módszer, mellyel mindez elkerülhetõ.

Szerző Ripost

Az ecet nemcsak háztartási tisztítószerként kiváló, a friss gyümölcsökről és zöldségekről is hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és a vegyszermaradványokat. E művelethez használhatsz almaecetet de akár sima, háztartási ecetet is. A gyümölcsöket és zöldségeket áztasd 1 rész ecetből és 9 rész vízből készült fürdőbe.

Semlegesíti a mérgeket

Pár perc áztatás után öblítsd le a gyümölcsöt, majd hagyd megszáradni, csak ezt követően tedd a hűtőbe.  Ha nagyon sietsz, akkor is érdemes legalább egyszer belemeríteni a gyümölcsöt a gyengén ecetes vízbe. A savas közeg ugyanis egészen rövid idő alatt  semlegesíti a héjon esetleg ottmaradt permetezőszer maradványokat.

Vannak kivételek!

Ne használd ezt a módszer törékeny, bogyós gyümölcsökhöz, tehát eperhez, málnához, szederhez, ribizlihez, mert könnyen megsérülhetnek, vagy túl sok ecetet szívhatnak fel. A többi gyümölcshöz, így például körtéhez, almához, barackhoz, szivához, nektarinhoz kiváló ez az eljárás, sokkal többet ér, mintha simán, folyó víz alatt mosnád meg őket.

Az almaecetet szépítőszerként is használhatod - olvasd el itt, hogyan!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek