RETRO RÁDIÓ

Mérgező gyümölcsök: így védekezhetsz!

Mérgező gyümölcsök: így védekezhetsz!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 06. 15. 08:34

A folyóvizes mosás nem távolítja el tökéletesen a vegyszereket a gyümölcsökrõl. Hihetetlen, mennyi vegyi anyagot eszünk így meg. Van azonban egy biztos módszer, mellyel mindez elkerülhetõ.

Az ecet nemcsak háztartási tisztítószerként kiváló, a friss gyümölcsökről és zöldségekről is hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és a vegyszermaradványokat. E művelethez használhatsz almaecetet de akár sima, háztartási ecetet is. A gyümölcsöket és zöldségeket áztasd 1 rész ecetből és 9 rész vízből készült fürdőbe.

Semlegesíti a mérgeket

Pár perc áztatás után öblítsd le a gyümölcsöt, majd hagyd megszáradni, csak ezt követően tedd a hűtőbe.  Ha nagyon sietsz, akkor is érdemes legalább egyszer belemeríteni a gyümölcsöt a gyengén ecetes vízbe. A savas közeg ugyanis egészen rövid idő alatt  semlegesíti a héjon esetleg ottmaradt permetezőszer maradványokat.

Vannak kivételek!

Ne használd ezt a módszer törékeny, bogyós gyümölcsökhöz, tehát eperhez, málnához, szederhez, ribizlihez, mert könnyen megsérülhetnek, vagy túl sok ecetet szívhatnak fel. A többi gyümölcshöz, így például körtéhez, almához, barackhoz, szivához, nektarinhoz kiváló ez az eljárás, sokkal többet ér, mintha simán, folyó víz alatt mosnád meg őket.

Az almaecetet szépítőszerként is használhatod - olvasd el itt, hogyan!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.