OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.13. 14:00

Sallai miatt közel volt a káosz; ezért mondhatta le Gulácsi a válogatottat

Sallai Roland esése után majdnem káosz tört ki Törökországban. Gulácsi Péter mögöttes indok miatt mondhatta le a magyar válogatottságot, Ádám Martin helye pedig veszélyben van a nemzeti csapatban. A Ripost eheti legjobban olvasott cikkeit szemléztük.

Sallai Roland csereként lépett pályára a Galatasaray legutóbbi bajnokiján az Alanyaspor ellen. A magyar szélső kis híján főszereplővé lépett elő a 87. percben, és csaknem káosz tört ki miatta: egy letámadást követően a tizenhatoson belül kapta meg a labdát, a sikeres csele után pedig buktatták. Elsőre úgy tűnt, a játékvezető 11-est ítélt, mert a büntetőpontra mutatott, de végül kiderült, csak kirúgást ítélt. Az összecsapást végül a Galatasaray 1-0-ra megnyerte, ám a szurkolók rendkívül elégedetlenek voltak a bíró döntése után.

Sallai Roland
Sallai Roland (a földön) esése után végül nem ítélt büntetőt a játékvezető Fotó: Anadolu via AFP

Gulácsi Péter a múlt héten lemondta az év hátralévő részére a magyar válogatottat és a visszatérése is bizonytalan jövőre. A 34 éves hálóőr többször elmondta, hogy a 2022-es nagy sérülése után először van folyamatosan játékban klubszinten, emiatt pedig szeretne több időt a regenerálódással tölteni, hogy nehogy újra súlyosan megsérüljön. A mögöttes indok azonban az RB Leipzig remek teljesítményében rejlhet. Gulácsi a német topligában a februári visszatérése óta veretlen, az új szezonban hat bajnokijából ötször kapott gól nélkül zárt világklasszis teljesítménnyel tartja hátul a frontot Lipcsében. Idén a csapat már legyőzte 3-2-re a címvédő Leverkusent és csupán rosszabb gólkülönbsége miatt a második az éllovas Bayern München mögött. Gulácsiéknak végre meglehet a hőn áhított bajnoki cím, de ehhez a klubnak szüksége van a 34 éves hálóőrre.

Ádám Martin hiába játszott eddig hét bajnokin közel 500 percet klubcsapatában, a görög Aszterasz Tripoliszban, gólt és gólpasszt sem tudott szerezni. Ha a 29 éves támadó nem javít a formáján, azzal a magyar válogatott tagságát is veszélybe sodorja. Amennyiben a nemrég az Aszteraszhoz érkezett Federico Macheda a kispadra szorítja, azzal utat nyithat más csatárok előtt a magyar válogatott felé. Elképzelhető, hogy Böde Dániel 37 évesen visszatér. A rutinos támadó idén a Fradi ellen kezdett először a Paksban, amit rögtön góllal és remek játékkal hálált meg. A nagy tehetségnek kikiáltott Németh András pedig végre játékba lendült, a német másodosztályú Münster az elmúlt három bajnokiján már a kezdőcsapatba jelölte, ezeken az összecsapásokon két gólpasszt jegyzett. A 21 éves támadó szintén esélyes arra, hogy átvegye Ádám szerepét a válogatottban.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek