KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.09. 11:00

Átalakulóban a magyar válogatott támadósora, ketten is leválthatják az Eb kedvencét

Ádám Martin továbbra sincs jó formában Görögországban. Könnyen elképzelhető, hogyha így folytatja, akkor a magyar válogatottból is kikerülhet, helyére több csatár pályázik.

Ádám Martin élete az Európa-bajnokság óta jelentősen felfordult. Először a Svájc elleni találkozó után az egész világ felfigyelt rá és viccet csinált belőle a nem mindennapi megjelenése miatt, a külföldieknél az Eb egyik kedvence lett. Hiába tett azonban összességében pozitív benyomást a kontinenstornán, klubcsapatának, az Ulszannak így sem kellett és szerződést bontott vele. Új együttese a görög Aszterasz Tripolisz lett, ahol hiába játszott eddig hét bajnokin közel 500 percet, gólt és gólpasszt sem tudott szerezni. A 29 éves támadó ha nem javít a formáján, azzal a magyar válogatott tagságát is veszélybe sodorja.

Ádám Martin, magyar válogatott
Ádám Martin a magyar válogatottban is nehéz helyzetbe kerülhet Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Ádám esetében újdonság, hogy az Aszterasz nemrég új csatárt szerződtetett a rutinos Federico Macheda személyében, aki csereként rögtön góllal debütált. A korábbi Manchester United játékos könnyen a kispadra „száműzheti” Ádámot, Marco Rossi pedig az Eb óta csak azoknak a futballistáknak küld meghívót, akik rendszeresen játszanak klubszinten.

Óriási visszatérője lehet a magyar válogatottnak

A Magyar Nemzet hosszasan foglalkozik Böde Dániel helyzetével, aki 37 évesen is nagyszerű formában van. A rutinos támadó múlt héten először kezdett az NB 1-ben, ráadásul rögtön a Ferencváros ellen. Böde meghálálta a bizalmat: gólt szerzett és az egész találkozón rendkívül jól játszott. A hórihorgas csatár hat éve szerepelt utoljára a válogatottban, funkcióját tekintve viszont képes lenne egy az egyben azt nyújtani, mint Ádám. Mindketten erőcsatárok, akik többnyire csereként, a mérkőzések utolsó harmadában veszélyeztetnék az ellenfelek kapuit. Ha maradnak a jelenlegi formák, Rossi akár húzhat egy váratlant Böde visszahívásával, aki korábban elmondta, hogy soha nem mondana nemet a válogatottnak.

A másik esélyes Németh András lehet, aki ezt a szezont a német másodosztályú Münsterben tölti kölcsönben. A 21 éves támadóban sok potenciál van, felnőtt szinten azonban még sohasem tudott tartósan játéklehetőséghez jutni. Most azonban ez megváltozott, az újonc német együttes komolyan számol vele, az elmúlt három bajnokin már a kezdőcsapat tagja volt, ez idő alatt két gólpasszt termelt, formája egyre jobbá válik. Németh 2023 novemberében lépett legutóbb pályára a magyar válogatottban, ha továbbra is játékban marad, Rossi vélhetően újra számol majd vele a csapatban.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek