Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

INSIDER
SPORT

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.10.08. 14:45

„A pályán kívüli dolgok a legnehezebbek" - Szoboszlai Dominik az életéről beszélt

Szoboszlai Dominiknak nem csak a pályán kell küzdenie, azon kívül is helyt kell állnia Angliában. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a karrierjéről beszélt.

Szoboszlai Dominik a labdarúgással foglalkozó, egyesült államokbeli Men in Blazers médiavállalatnak adott interjút, ahol többek között arról is beszélt, hogy mi a legnehezebb dolog a karrierjében.

Szoboszlai nagyot kacagott Alisson története hallatán
Szoboszlai Dominik BL-t nyerne a Liverpoollal Fotó: Getty Images

A pályán kívüli dolgok a legnehezebbek, amikor fiatalon el kell hagyni a családot és egy másik országban nyelvismeret nélkül élni. És persze ott vannak az edzések, hiszen nem te vagy az egyetlen, aki a Liverpool játékosa akar lenni. Lépésről lépésre kell haladni, fel kell kerülni az első csapatba, utána elmenni egy másik bajnokságba, és ha minden jól megy, akkor jöhet a Liverpool. Persze az út még akkor sem ér véget, amikor valaki Liverpoolba érkezik, hiszen hétről hétre bizonyítani kell, meg kell küzdeni a csapatba kerülésért.

- mondta Szoboszlai.

A 23 éves középpályás a céjairól is szót ejtett.

"Gyerekkoromban az volt a célom, hogy én is a pályán hallgathassam a BL-himnuszt, aztán az, hogy gólt szerezzek. Aztán válogatott akartam lenni, majd csapatkapitány. Mindegyiket elértem, most a bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját akarom megnyerni a Liverpoollal. Szóval nagy céljaim vannak, de mindig olyanokat tűzök ki magam elé, amelyek reálisak" - fogalmazott a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szoboszlai a Liverpool szezonbeli első tíz tétmeccséből nyolcszor kezdő volt, a csapat vezeti a Premier League tabelláját, míg a Bajnokok Ligája alapszakaszában két találkozót követően százszázalékos. A magyar légiós idénybeli eddigi egyetlen gólját az AC Milan otthonában szerezte.

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is.  BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek