KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.07. 15:07

Kiderült a mögöttes ok, ezért mondhatta le Gulácsi a válogatottságot

Első bajnoki címéért küzd a Bundesligában az RB Leipzig. Gulácsi Péter főszereplője a klubcsapata menetelésének, idén csúcsra érnek a német topligában?

Hat forduló után már csak a Bayern München és az RB Leipzig veretlen a német labdarúgó-Bundesligában, és éppen a rekordbajnokkal azonos pontszámmal (14-14), csak rosszabb gólkülönbsége miatt második Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata. Utóbbi, a védelem oszlopaként játszó csapatkapitány a Heidenheim vendégeként kiharcolt 1-0-s győzelem után szokás szerint csatlakozott Marco Rossi válogatott keretéhez. A 34 éves kapus ellenben ezúttal arra kérte a szövetségi kapitányt, hogy egyelőre ősszel tekintsen el a szolgálataitól. Talán éppen az is közrejátszhatott "Pete, a Fal" sokat vitatott döntésében, hogy a klubjával végre átlépjék a saját árnyékukat.

Gulácsi a heidenheimi bajnokin is főszerepet vállalt az RB Leipzig győzelmében
Gulácsi a heidenheimi bajnokin is főszerepet vállalt az RB Leipzig győzelmében / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német topligában a februári visszatérése óta veretlen, az új szezonban hat bajnokijából ötször kapott gól nélkül zárt Gulácsi világklasszis teljesítménnyel tartja hátul a frontot Lipcsében. Több mutató alapján a Bundesliga idei legjobbja a posztján. Ahogy korábban már többször, most is több helyütt kiemelték: sok dolga volt a kellemetlen stílusú házigazda Heidenheim ellen.

– Az a lényeg, hogy végül győztünk, más nem számít – nyilatkozta utóbb a meccs egyik hőseként Gulácsi Péter.

Újabb sikerével tehát az RB alig szorul a Bayern mögé, a bajnoki címvédő Leverkusent pedig nemrég idegenben győzte le 3-2-re (Gulácsi egyedül akkor kapott gólt), véget vetve a bajnok félelmetes hazai veretlenségi sorozatának. Mindezek után egyre többen sorolják a német bajnoki cím esélyesei közé a Lipcsét.

Gulácsi és társai végre megnyerhetik a Bundesligát?

– Természetesen az RB a címért akar küzdeni, és kihozni a maximumot minden egyes játékosból éppen úgy, mint az egész csapatból és klubból. Aztán, hogy ez a maximum mire lesz elég, majd meglátjuk – utalt a minden eddiginél magasabb célkitűzésre Marcel Schäfer ügyvezető.

A szezon előtt a klub illetékesei nem tagadták: miután a korábbi évektől eltérően viszonylag kevés helyen változott a keret (a korábbi 4-5 távozó alapember helyett, most "csak" Dani Olmót és Mohamed Simakant kellett pótolni), magasabbra teszik a lécet. A 2009-ben az ötödosztályból indult, 2016 óta élvonalbeli klub két ezüst- és három bronzérmet már elért, kétszer nyert Német Kupát és egyszer Szuperkupát és talán most adódik a legnagyobb esélye a bajnoknak járó salátástál megnyerésére. Az állandóságot jelenti Gulácsi kezdőcsapatbeli tagsága és remekelése is, amik az érthető személyes indokai (több pihenőidő a súlyos sérülése utáni terhelés közepette) mellett szerepet játszhattak a válogatottsággal kapcsolatos döntésében is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek