OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.03. 09:30
Módosítva: 2024.10.03. 10:01

Gulácsi Péter megtörte a csendet, mindent elmondott a válogatottról

A szerda esti Bajnokok Ligája összecsapása után megtörte a csendet a magyar labdarúgó-válogatott kapusa. Gulácsi Péter hosszú Instagram-posztban tisztázta a helyzetét, a nemzeti csapatban való jövője azonban bizonytalan.

Gulácsi Péter saját kérésére nem került be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe az októberi Nemzetek Ligája összecsapásokra, emellett a novemberi találkozókról is biztosan hiányozni fog. Az RB Leipzig kapusa a Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után, az Instagram-oldalán törte meg a csendet, válasza azonban nem megnyugtató a jövőre nézve.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter mindent elmondott a megosztó döntéséről Fotó: Anadolu via AFP

„Az elmúlt napok találgatásai és helytelen fordításai miatt szeretném tisztázni a kialakult helyzetet. Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitány felé egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg”kezdte Gulácsi Péter a 24 óráig elérhető Instagram-történetében.

„Az egy éves kihagyásom óta most először van olyan sorozatterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen Karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból, szeretnék időt adni magamnak a fizikális és a mentális regenerációra. Nem csak a rengeteg mérkőzés, hanem a folyamatosan utazás és a meccsek közötti kevés edzéslehetőség miatt is.”

„10 éve vagyok magyar válogatott, voltam már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, minden szerepben számíthatott rám az akkor szövetségi kapitány, ezalatt a 10 év alatt összeadva több, mint egy évet töltöttem válogatott edzőtáborokban. A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett.”

Nem biztos Gulácsi Péter visszatérése

A jövővel kapcsolatban abban maradtunk a kapitánnyal, hogy a márciusi összetartás előtt újra beszélünk. Hajrá magyarok!

Gulácsi 58 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban. Helyettese Dibusz Dénes lesz, aki eddig 37-szer védhette a magyar válogatott kapuját. A Fradi hálóőre mellett Szappanos Péter (al-Fateh) és Tóth Balázs (Blackburn) került be keretbe.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek