KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.02.
Módosítva: 2024.10.02.

Szoboszlai válasza megjött a BL-ben, Gulácsiék a végén omlottak össze

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján mindhárom magyar futballista kezdett a csapataiban. Szoboszlai Dominik és a Liverpool 2-0-ra legyőzte a Bolognát, az RB Leipzig elképesztő fordulatos mérkőzésen kapott ki 3-2-re a Juventustól.

Sokan csak a kispadra várták, de Szoboszlai Dominik végül kezdett a Liverpoolban a Bologna ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Gulácsi Péter és Willi Orbán szintén az első perctől kezdve a pályán volt a RB Leipzigban, amely a Juventust fogadta. Előbbi 2-0-s Liverpool győzelemmel ért véget, az RB Leipzig kétszer vezetett, de végül 3-2-re kikapott a Juventustól.

Szalah, Szoboszlai
Szoboszlai Dominik gólpasszt adott Mohamed Szalahnak Fotó: AFP

A Liverpool rögtön veszélyesen indított, Szoboszlai már az első percekben betalálhatott volna, a középre tett labdát azonban nem találta el egy akrobatikus mozdulattal. Később aztán újfent közel állt a gólszerzéshez, a jobb oldalról érkezett lövése azonban végül nem talált kaput. Ami neki nem, az Alexis Mac Allisternek viszont összejött, aki Mohamed Szalah beadására érkezett tökéletesen. A Bologna azonban nem adta fel, az első játékrészben kétszer is eltalálta a kapufát, Alisson Beckernek pedig ziccert is kellett védenie.

A második játékrészben kissé elfáradt a nagyon lelkes olasz csapat, amit a Liverpool a 75. percben büntetett meg. Szoboszlai passzát Szalah váltotta gólra, a múlt hétvége után sok kritikát kapó Szoboszlai remek játékkal és gólpasszal újfent válaszolt a sok negatív véleményre. A Pool ezzel újfent legyőzött egy olasz együttest a BL-ben és továbbra is hibátlan.

A Juventus 12 perc után két kulcsemberét (Bremer, Nico González) is elvesztette sérülés miatt, ennek ellenére összességében veszélyesebben játszott, mint az ellenfele. A német együttes azonban a 30. percben egy parádés kontra után megszerezte a vezetést, a támadás Gulácsi fontos védésével indult, végül Benjamin Sesko elképesztő erővel bombázta a kapuba a labdát.

A második félidő aztán az idei BL talán legjobb félidejét hozta. A Juventus először egyenlített Dusan Vlahovics szemfüles góljával, a szerb támadó Orbán mellől talált be. Az 59. percben Michele Di Gregorio kapus tizenhatoson kívüli kezezés miatt a kiállítás sorsára jutott, egy perccel később a frissen beállt Douglas Luiz kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a büntetőt Sesko berúgta. Erre azonban bombagóllal válaszolt Vlahovics, a 82. percben pedig Francisco Conceição parádés góljával emberhátrányban fordított a Juventus, ezt az előnyét pedig végül meg is tartotta. A Leipzignak ezzel továbbra sincs pontja.

Szoboszlai már szombaton újra játszhat

A Liverpool sokat nem pihen, legközelebb október 5-én, szombaton kora délután Londonba utazik a Crystal Palace-hoz az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Az RB Leipzig egy nappal később, október 6-án lép pályára a Bundesligában, ellenfele a jelenleg hatodik helyen álló Heidenheim lesz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek