KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.02. 09:00

Gulácsiék hadat üzentek, már a meccs előtt sem kímélték a Juventust

Megtáltosodtak a lipcsei csatárok, tűzijátékra készülnek. Gulácsi Péter továbbra is bomba formában véd, a Bundesliga legjobb kapusaként készül a Juventus elleni BL-meccsre.

A lehető legjobbkor indult be az RB Leipzig addig akadozó támadógépezete. Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata két 0-0 után 4-0-ra lelépte az Augsburgot a német labdarúgó-Bundesligában, így önbizalommal telve várja szerdai Bajnokok Ligája-ellenfelét, a Juventust. A nagy átépítés alatt álló olasz sztárklub játéka egyelőre nem az igazi (bár éppen az előző BL-meccsén, a holland PSV elleni 3-1 sikerült jól az új szezonban), a védekezése viszont príma: egyetlen topligás csapatként, új Serie A-rekordot felállítva eddigi hat bajnokiján még nem kapott gólt. Mindezek alapján garantáltan érdekes meccset ígér a Lipcse–Juve BL-mérkőzés (szerda, 21.00, tv: Sport2).

Gulácsi a visszatérése óta csak madridi BL-meccseken volt vesztes csapat tagja - most Lipcsében védhet a kétarcú Juventus ellen
Gulácsi a visszatérése óta csak madridi BL-meccseken volt vesztes csapat tagja - most Lipcsében védhet a kétarcú Juventus ellen           Fotó: Anadolu via AFP

Az egyszeriben magukra talált lipcsei támadók – Benjamin Sesko duplázott, Lois Openda és Xavi Simons egy-egy gólt szerzett szombaton – mellett elsősorban Gulácsi bomba formájában bízhatnak a német klubnál. 

Gulácsi hátul tartja a frontot

A 34 éves magyar kapus két statisztikában is a Bundesliga legjobbja a posztján: az első öt fordulóból négyszer nem kapott gólt (csak a bajnok Leverkusen mattolta kétszer, amikor Gulácsiék 3-2-es idegenbeli sikerrel megszakították brutális hazai veretlenségi sorozatát), és a kapujára tartó lövések 90 százalékát védi, legutóbb egy tizenegyest is. A súlyos sérülése utáni, februári visszatérése óta csak két madridi BL-meccsen volt vesztes csapat tagja. Márciusban, nyolcaddöntő-visszavágón a későbbi győztes Real 1-0-ra, legutóbb pedig szeptemberben az Atlético 2-1-re nyert a Lipcse ellen. A német ligában ellenben idén már 18 mérkőzést hozott le veretlenül (12 győzelem, 6 döntetlen, összesen 11 kapott gól), az új szezonban ötből háromszor választották be a forduló válogatottjába.

Marco Rose vezetőedző csapatából a balhátvéd David Raum harciasan üzent az olasz vendégeknek.

– Örülök, hogy olyan nagy klubok ellen játszunk, mint az Atlético után most a Juventus. Ezeket igazi férfiak alkotják. 

Amolyan "sz*rzsák" csapatok, nyers harcmodorral. De ellen fogunk állni. Nagyon tiszteljük őket, de ha a stadionunkba jönnek, kellemetlen lesz nekik,

még ha a védekezésük és az egyéni tudásuk révén egészen más szintet is képviselnek, mint a Bundesliga-ellenfeleink többsége. De mi is tanultunk az Atlético-meccsünkből, és megpróbálunk itthon tűzijátékot rendezni a kapujuk előtt – mondta a német válogatott focista.

Szoboszlai újra olasz csapat ellen villoghat

A Liverpool is szerdán, 21.00-tól fogadja következő BL-ellenfelét, a Bolognát. A magyar középpályás, Szoboszlai Dominik eddig éppen ebben a sorozatban, és éppen egy olasz csapat ellen az AC Milan vendégeként aratott 3-1-es győzelem során lőtte az új szezonban az első gólját angol sztárklubjában.

 

Üres ígéretek, becsapott szurkolók

Háborognak a szurkolók, amiért az RTL az előzetes ígérete ellenére már a Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójából sem tűz műsorra egyetlen mérkőzést sem az RTL HÁROM csatornán, a társaság csak előfizetéses streamen adja a meccseket. Az eddigi adatok alapján az RTL-nek jelentős ráfizetés a három évre 12-13 milliárd forintért megvásárolt közvetítési jog. A Sport TV a helyzet nyertese, amely minden játéknapon akár négy találkozót is műsorra tűzhet hatalmas nézettség mellett. Részletek a Magyar Nemzeten olvashatók.

 

A szerdai BL-program:

18.45: GironaFeyenoord (tv: Sport2), Sahtar Doneck–Atalanta (Sport 1);

21.00: Aston Villa–Bayern München, Benfica–Atlético Madrid, Dinamo Zagreb–Monaco, Lille–Real Madrid (Sport 1), Liverpool–Bologna, Leipzig–Juventus (Sport 2), Sturm Graz–Club Brugge

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is.  BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek