Létrehozva: 2024.09.19.
Módosítva: 2024.09.19.

Világbajnok sokkolta Gulácsi Péter csapatát a Bajnokok Ligájában

Egy év szünet után újra a kezdetektől véd a Bajnokok Ligájában a magyar fociválogatott kapusa. Gulácsi Péter remekült helytállt, de Antoine Griezmann bombáját képtelenség volt védeni, s a kapus a meccs végét sem úszta meg.

Bő egyéves kálváriája után újra Gulácsi Péter a Lipcse csapatának elsőszámú kapusa a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. A magyar válogatott játékosa 2022 őszén szenvedett borzalmas sérülést a BL-ben, keresztszalag-szakadása miatt egy évet ki kellett hagynia a focistának. Tavaly ősszel éppen ezért csak csere volt a Lipcsében, a Young Boys elleni csoportmeccsen kapott egyedül lehetőséget a korábbi alapember. Gulácsi időközben megharcolt a helyéért, ezért újra vele kezdődött a Leipzig összeállítása, melyben Orbán Willi is ott volt az Atlético Madrid elleni idegenbeli meccsen a Bajnokok Ligája megreformált főtábláján.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter, a Lipcse kiváló magyar kapusa Fotó: NurPhoto via AFP

A BL főtáblája előtt Gulácsi Péter arról beszélt, minden meccsen mindent bele kell adni, csak így végezhetnek továbbjutó helyen a 36 csapatos mezőnyben. Ennek megfelelően a szlovén Benjamin Sesko góljával vezettek is a németek Spanyolországban. Nem volt tartós az előny, az Atlético francia világbajnoka, Antoine Griezmann óriási, védhetetlen góllal sokkolta Gulácsi Pétert és a Lipcse csapatát.

Gulácsi Péter a végét sem úszta meg

Sokáig úgy tűnt, a német csapat pontot tud szerezni, a ráadás perceiben azonban José María Giménez megszerezte a győztes gólt Griezmann csodás passzából, az Atlético 2-1-re nyert. A Lipcse 17 veretlen meccs után kapott ki.
A játéknap legnagyobb meglepetése a Barcelona 2-1-es veresége Monacóban.

 

A BL csütörtöki játéknapjának eredményei:


 

Atlético Madrid-RB Leipzig 2-1


 

Feyenoord-Leverkusen 0-4


 

Crvena zvezda-Benfica 1-2


 

Atalanta-Arsenal 0-0


 

Monaco-Barcelona 2-1


 

Brest-Sturm Graz 2-1

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek