Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK
KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2023.12.09.
Módosítva: 2023.12.09.

Váratlan fordulat: kiderült, hol folytatja Gulácsi Péter

Súlyos sérüléséből felépült, mégis rendkívül nehéz helyzetben találta magát német klubjában és a magyar válogatottban is. Lipcsében az egyik slágertéma: megy vagy marad januárban Gulácsi Péter?

Közel egy évig tartó lábadozás után, szeptemberre felépült súlyos térdsérüléséből Gulácsi Péter, de azóta is csak két Német Kupa-meccsen védhette az RB Leipzig kapuját. A sorozatból való kiesés után már arról írtak a német sportsajtóban, hogy ezek után többé nem játszhat a 2015 óta 7,5 évig alapemberként, utóbb már csapatkapitányként is szolgált lipcsei csapatban. Azt is tudni vélték, hogy a téli átigazolási szünetben az amerikai testvércsapathoz, a New York Red Bullshoz menekül a kispadról. Ehhez képest óriási fordulat állt be Gulácsi helyzetében.

Az is benne van a pakliban, hogy Gulácsi Péter többet nem védheti tétmeccsen a lipcsei kaput
Gulácsi Péter nehéz helyzetben van, tavasszal is Lipcsében küzd majd a minél több játékpercért és az Eb-kerettagságért      Fotó: Twitter/rbleipzig

Nem mintha sokat javultak volna az esélyei arra, hogy kiszorítsa a kezdő tizenegyből a tartalékjából a csapat erősségévé vált Janis Blaswichot, aki éppen novemberben kapott először meghívót a német válogatottba, és az Európa-bajnoki keretbe vágyik. Csakúgy, mint Gulácsi a házigazdával egy csoportba sorsolt magyarokéba!

Az 51-szeres válogatott kapusról a napokban előbb klubedzője, Marco Rose beszélt elismerően, bár azt sem tagadva, hogy nincs oka változtatni kapusposzton. De kiemelte, hogy a magyar klubikon a Lipcse nagy értéke, akit közös érdekük minél előbb a régi formához segíteni. Ehhez tétmeccsek játékpercei kellenek, s miután a német élcsapat a Manchester City mögött már biztos csoportmásodikként nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában, jövő szerdán (18.45, tv: Sport2) Gulácsi fog védeni a utolsó, hazai BL-csoportmeccsen a svájci Young Boys ellen.

Az akkor még kihagyhatatlan kezdőkapus Gulácsi tavaly október 5-én, éppen egy BL-mérkőzés (RB Leipzig–Celtic 3-1) elején szenvedett keresztszalag-szakadást a jobb térdében, ami után bakteriális fertőzés is hátráltatta a felépülését. Ez újabb, négyórás, altatásos műtétet vont maga után, teljes bizonytalanságban.

– Ezt három nappal később megismételték. Úgy toltak be a műtőbe, hogy nem tudták biztosra az orvosok, futballozhatok-e még a jövőben, vagy vége a karrieremnek. Ezt nem volt könnyű megélni lelkileg, de azt mondták utólag, óriási szerencsém volt, hogy az újonnan beépített szalagot elkerülte a fertőzés – az tulajdonképpen a karrierem biztos befejezését jelentette volna – emlékezett vissza a klaszis kapus élete legnehezebb időszakára a Nemzeti Sport interjújában.

Gulácsi Péter azt is megerősítette, hogy télen szinte biztosan nem vált klubot, megpróbál Lipcsében olyan formába lendülni, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány meghívja a jövő nyári Eb-keretbe – vélhetően Dibusz Dénes mögé, aki legalább olyan kitűnően élt a neki jutott lehetőséggel, mint Blaswich.

Népvándorlás indulhat télen

Gulácsin túl számos kerettag (pontosabban a kerettagságra esélyes) labdarúgó gondolkodhat el egy januári klubváltáson, hogy minél többet játszva, minél jobb formában várhassa a meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól. Jelen állás szerint például gyakran mellőzött a klubcsapatában Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Botka Endre (Ferencváros), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Ádám Martin (Ulszan – Dél-Korea) és Németh András (Hamburg – Németország).

– Annyit tudok tenni, hogy az edzéseken megmutatom, jó formában vagyok és ha újra lehetőséget kapok, a lehető legjobban élek vele. (...) Érzelemből dönteni vagy kapkodni nem szabad, és közben a családomra is gondolnom kell. Arról nem is beszélve, 

valószínűleg a klub sem engedne el. Ezért egyelőre szinte biztos, hogy a télen Lipcsében maradok. 

(...) Hazudnék, ha azt mondanám, nem minden álmom a kapuban állni az Eb-n! Ugyanakkor reálisan látom a helyzetet, a selejtezőben nem védtem, Dibusz Dénes pedig remek teljesítményt nyújtott, fontos szerepe volt a kijutásban, jelenleg ő számít a válogatott első számú kapusának. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnék én védeni, de ez nyilván a szövetségi kapitány döntése. A feladatom az, hogy a magam módján a legjobb állapotban érkezzek az Eb-re 

– mondta Gulácsi.

KIAJOBB

Gyűlnek a hiénák, Gulácsi helyéért állnak sorba a sztárok

Megerősített hírek és pletykák: veszélyben Gulácsi helye?

KIAJOBB

Gyűlnek a hiénák, Gulácsi helyéért állnak sorba a sztárok

Megerősített hírek és pletykák: veszélyben Gulácsi helye?

 

origo.hu

Poloska Péter a Mónika show-ban! - itt vannak a legújabb Magyar Péter-mémek

ripost.hu

Álmukból felverve menekítik az embereket Csepelen, felcsaptak a hatalmas lángok

borsonline.hu

Meghúzta a vonalat Vilmos herceg, ezt tiltotta meg Katalinnak

hirtv.hu

Micsoda felvételek! Csikósok vágtáztak a Tour de Hongrie versenyzőinek oldalán + videó

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

vg.hu

Szomorú felvételek: egykori Malév-gép szenvedett balesetet Afrikában

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

mindmegette.hu

Patkánydarabokat találtak a szeletelt kenyérben: több, mint 100 ezer csomaggal hívtak vissza

metropol.hu

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek a legtisztább a szíve!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Bajnokok Ligája után teljes szétesés: óriási gondban a magyar válogatott kulcsembere

KIAJOBB

Michael Jordanhez hasonlítják a Budapesten fellépő szupersztárt

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

KIAJOBB

Lehull a lepel, a korábbi csapattárs elárulta, milyen lesz Szoboszlai jövője a Liverpoolnál

KIAJOBB

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

KIAJOBB

Ki a jobb? Egymásnak ugrottak a drukkerek Szoboszlai miatt