KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.19. 09:00

Gulácsi Péter kiadta a jelszót, győzelemre játszik Madridban

Tavasszal a Real, most az Atlético jutott a lipcseieknek. Gulácsi Péter szerint különleges izgalmakat tartogat a Bajnokok Ligája új lebonyolítási rendszere.

A Bajnokok Ligája előző kiírásának nyolcaddöntőjében a későbbi győztes Real Madrid csak nagy üggyel-bajjal jutott túl (0-1, 1-1) az RB Leipzig jelentette akadályon. Gulácsi Péter és Orbán Willi német csapata most (csütörtök, 21.00), újra a spanyol fővárosban, de ezúttal az Atlético Madrid vendégeként már be sem érné a márciusihoz hasonló döntetlennel.

Gulácsi Péter (szemben) és Orbán Willi újra Madridban játszhatnak BL-meccset, de a Real után most az Atlético vendégeként
Gulácsi Péter (szemben) és Orbán Willi újra Madridban játszhatnak BL-meccset        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A lipcseiek magyar válogatott kapusa a BL teljesen megreformált lebonyolítási rendszere kapcsán kiemelte: mostantól semmi értelme matekozni, minden meccsen győzelemre kell játszani és kész!

– Innentől kezdve nem érdemes számolgatni. Minden nyitott – idézte Gulácsit a lipcsei LVZ.

A 36. BL-meccsére készülő magyar klubikon ezzel arra célzott, hogy már nem négyes csoportokból kell továbbjutni (ez esetben előfordulhatott, hogy idegenben „jó az iksz”), hanem a teljes mezőny 36 csapata játszik 8-8 mérkőzést a neki sorsolt ellenfelekkel. Aztán az összesített tabella első nyolc helyezettje jut egyenes ágon a nyolcaddöntőkbe, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós rendszerben küzdenek meg ugyanezért a rájátszásban.

Gulácsi szerint most már kár számolgatni

– Ez nagyon izgalmas, nekünk, játékosoknak is. Eddig talán egész jó eredmény volt egy-egy döntetlen Madridban, Milánóban vagy másutt, mondván: majd a hazai visszavágón nyerünk.

Mostantól azonban minden egyes mérkőzésen győzelemre kell játszani: all in! 

– használt pókeres kifejezést Gulácsi. – Nehéz meccs vár ránk az Atlético vendégeként, de az ilyeneken igazán szép nyerni. Ebben a szezonban még veretlenek vagyunk és nagyon koncentrálunk csütörtökre.

A magyar kapus súlyos sérülése, majd a felépülését követő mellőzése után, februárban foglalta vissza a helyét az RB Leipzig kezdőcsapatában. Azóta 19 tétmeccsből egyedül a Real elleni hazai találkozón maradtak alul vele a kapuban, emellett 12 győzelem és 6 döntetlen a mérlege.

A csütörtöki BL-program:

18.45: Crvena Zvezda–Benfica

18.45: Feyenoord–Bayer Leverkusen (tv: Sport2)

21.00: Atalanta–Arsenal

21.00: Atlético Madrid–RB Leipzig

21.00: Brest–Sturm Graz

21.00: Monaco–Barcelona (tv: Sport2)

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek