KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.31.

Gulácsi meglepő bejelentése borzolja a kedélyeket a Bundesliga rangadója előtt

A bajnok Leverkusen vendégeként más álljon a lipcsei kapuba? Gulácsi Péter feltűnő nyilatkozattal adta föl a leckét. Reagált a magyar kapus felvetésére az edzője.

Már az új Bundesliga-szezon 2. fordulójában, szombaton (18.30, tv: Aréna4) talán a legnehezebb erőpróba vár Gulácsi Péterre és az RB Leipzig labdarúgócsapatára. 

Gulácsi Péter feladta a leckét mindenkinek a kijelentésével a kapusok rotálásáról
Gulácsi Péter feladta a leckét mindenkinek a kijelentésével a kapusok rotálásáról / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A házigazda, bajnoki címvédő Bayer Leverkusen 2023. május 27. (Bochum, 0-3) óta nem kapott ki tétmeccsen német ellenféltől. Az előző szezonban oda-vissza 3-2-re nyerték a párharcot a Gyógyszergyáriak, igaz, egyik meccsen sem Gulácsi védett, és az egyiken Orbán Willi is hiányzott a lipcsei védelemből. Nehezítő tényező, hogy a 48-szoros magyar válogatott bekk ezúttal az eltiltását tölti, vagyis 263 közös meccsük után, a kapusnak legfőbb támasza nélkül kell állnia a leverkuseni rohamokat. Ha egyáltalán ő kerül a Lipcse kezdőcsapatába, nem pedig belga vetélytársa, Maarten Vandevoordt.

Merthogy Gulácsi pár napja meglepő nyilatkozatot tett kettejük rivalizálásával kapcsolatban. Noha edzőjük a hosszú kényszerszünet után tavasszal parádézva visszatért magyar légiós mellett tette le a voksát első számú kapusaként, ő kifejtette: szerinte a sokasodó mérkőzések okozta sorozatterhelés miatt olykor cserélgetni kéne őket.

– Néhány éven belül normális lesz, hogy a kapusokat is rotálják. Ezt az előző szezonban már láthattuk például a Leverkusennél, és bizonyos mértékig 

hasonlóra számítok nálunk is idén. Így kell kezelnünk a mind több meccset, van értelme a rotációnak.

Erről még nem beszéltünk, és nem is én döntöm el. Szerintem annak van értelme, ha a szezon során dől el: éppen hogyan alakulnak az eredmények, milyen teljesítményt nyújtunk, mit mondanak a fizikai mutatóink? Nehéz ezt előre, mereven meghatározni 

érvelt az 57-szeres magyar válogatott Gulácsi, aki már a 10. szezonját tölti a Bajnokok Ligája-főtáblás német élcsapatban.

Gulácsi Péter hozzáállása példaértékű

Marco Rose vezetőedző korábban már célzott arra, hogy bár magyar klublegendája előnyt élvez nála, lesznek olyan időszakai a szezonnak, amikor helyette a 22 éves, 10 millió euróért (3,9 milliárd forint) igazolt Vandevoordt kerül majd a kezdőcsapatba. Egyrészt, mert megérdemli, másrészt, hogy motivált maradjon, és ne akadjon meg a fejlődése. A trénernél most rákérdeztek, hogy Gulácsi minapi szavai után akkor melyikük lép majd pályára.

– Mindig jó, ha egy játékos megérti, hogy a vetélytársa is minőséget képvisel és szeretne játszani.

Nem hinném, hogy Pete úgy gondolta, minden héten másikukat állítsuk a kapuba.

Ugyanakkor természetesen ő is látja, hogy Maarten is egy remek kapus, aki szintén szeretné megmutatni magát. Mindig Frederik Gössling kapusedzővel szoros együttműködésben fogunk dönteni a kapuskérdésben, aszerint, hogy minek van értelme

reagált Gulácsi szavaira Rose a Bundesliga-rangadó előtt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek