OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.07.19.

Orbán Willi felkötheti a gatyáját, nehéz terhet akasztanak a nyakába

A hazai Eb tapasztalatai alapján fontos szabályváltozásról döntöttek a német Bundesligában. Orbán Willi (vagy Gulácsi Péter) számára plusz feladatot jelent a német szövetség döntése.

Az Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatott Gulácsi Péter és Orbán Willi hétfőn csatlakozik az RB Leipzig csapatához, amelynek egy része már javában készül a 2024/25-ös szezonra.

Plusz feladat vár Orbán Willire: mostantól csak a csapatkapitány reklamálhat a játékvezetőnél
Plusz feladat vár Orbán Willire: mostantól csak a csapatkapitány reklamálhat a játékvezetőnél         Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A fizikumára mindig kiemelten odafigyelő Orbán Willi csapatkapitány persze már a krétai nyaralásán is végez erősítő gyakorlatokat (ehhez lapozz tovább az alábbi képen):

Pedig a 31 éves védő talán még nem is tudja, hogy ősztől plusz feladat vár rá. Miután tavaly ő, előtte pedig (a súlyos sérüléséig) Gulácsi volt a lipcsei focisták csapatkapitánya, jó eséllyel idén is közülük választanak maguk közül vezetőt. A német szövetség a Bundesligában – sőt, minden osztályban, még az edzőmeccseken is – elrendelte az Eb-n már kipróbált új szabályt, mely szerint minden esetben csak a csapatkapitány reklamálhat a játékvezetőnél, és ő felel azért, hogy a társai tiszteletben tartsák a spori döntéseit.

Orbán Willi lehet Gulácsi megbízottja is

A minél kevesebb vitát és minél több nettó játékidőt megcélzó intézkedés akkor is Orbánra róhat újabb terhet, ha a játékosok újra Gulácsinak szavazzák meg a csapatkapitányi karszalagot. Kapus esetében ugyanis a kezdés előtt meg kell nevezni egy mezőnyjátékost, aki közelebb lehet a történésekhez, így helyette kommunikálhat a bíróval.

– Ennek a bevezetése nem csak észszerű és praktikus, de alapjaiban segíti a labdarúgást. Nagyon egyszerűen alkalmazható, hiszen nincs hozzá szükség technikai változtatásokra, egyszerűen csak világosan definiálja a játékvezető és a csapatkapitány közötti kommunikációt – mondta Lutz Wagner korábbi focibíró, jelenleg a német játékvezetői bizottság tagja.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A lipcsei klublegendáról és csapatkapitányról készült videót a YouTube-on nézheted meg:


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek