OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.22. 09:00

Elképesztő adat, Gulácsi Péter két éve nem tud veszíteni

Hatalmas sorozatot zárt madridi vereségével az RB Leipzig focicsapata. A gárda magyar kapusa, Gulácsi Péter azonban tovább építheti csodálatos rekordját.

Tizenhét veretlen tétmeccs után kapott ki csütörtökön az RB Leipzig. A németek az Atlético Madrid otthonában kaptak ki 2-1-re a Bajnokok Ligája főtábláján úgy, hogy a spanyolok a ráadás perceiben szerzett góllal fordítottak. A lipcsei csapatban végig a pályán volt Willi Orbán és Gulácsi Péter is, a gólokról nem tehettek. Egy sorozat megszakadt, de Gulácsi Péter veretlen szériája még életben van. A kapus két éve nem kapott ki a Bundesligában.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter remek mérleggel rendelkezik a Bundesligában Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Egy borzasztó sérülés és 15 hónapos kihagyás is kellett ahhoz, hogy Gulácsi Péter két éve nem kapott ki német bajnokin. A magyar kapus utoljára 2022. szeptember 17-én veszített, akkor a Mönchengladbach nyert ellenük 3-0-ra. Október elején pedig jött a játékos sokkoló sérülése, a Bajnokok Ligájában a Celtic Glasgow ellen szenvedett keresztszalag-szakadást. Kétszer is megműtötték, s az is kérdéses volt, hogy ilyen szinten folytatódhat-e a pályafutása.

Gulácsi Péter mélyről jött vissza

A kapus közel 12 hónapot hagyott ki, s tavaly ősszel jelentkezett újra játékra. A szünet alatt azonban remekül helyettesítette őt Janis Blaswich, így nem volt meglepő, hogy a magyar játékos a kispadra szorult. A januárt aztán három vereséggel kezdte a Lipcse, Gulácsi pedig visszatért a kapuba. Azóta egyszer kaptak ki a Bikák, de a Bayern München ellen könnyebb izomsérülés miatt nem a magyar játékos védett. A rekordja így 17 meccs, és két veretlen év a Bundesligában.

Gulácsiék idén a Bundesliga eddigi három fordulójában legyőzték a Bochumot (1-0) idegenben verték a Bundesligában addig a meccsig másfél éve veretlen Leverkusent (3-2), majd hazai pályán gólnélküli döntetlent játszottak az Union Berlinnel.

Ma 19.30-kor az újonc St. Pauli otthonába látogat a Lipcse, ott jöhet össze Gulácsi 18. veretlen meccse a ligában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek