OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.04. 15:40

Wayne Rooney megmondta a véleményét Marco Rossi döntéséről

Nem győzi dicsérni magyar focistáját Wayne Rooney. Marco Rossi először hívta meg a válogatottba az angol másodosztályban remekelő Szűcs Kornélt.

Hétfőn Telkiben gyűlik össze a magyar labdarúgó-válogatott, hogy felkészüljön két októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésére. Marco Rossi szövetségi kapitány először hívta meg az összetartásra Szűcs Kornélt, aki Kecskemétről az angol másodosztályú Plymouth-hoz igazolva hamar kivívta világhírű edzője, Wayne Rooney elismerését. A 23 éves belső védő gyors „akklimatizálódás” után, új csapata utóbbi hat tétmeccsét végigjátszott, méghozzá kiválóan: a sajtó, a szurkolók és korábbi világklasszis csatárból lett trénere is dicsérik a teljesítményét.

Szűcs (jobbra) edzésen olykor még játszhat is edzője, Rooney ellen
Szűcs (jobbra) edzésen olykor még játszhat is edzője, Rooney ellen   Fotó: Instagram/only1argyle

Rooney most arról is véleményt formált, hogy felfedezettje válogatott kerettag lesz.

– Kiválóan játszik, mióta csak bekerült a csapatba. Ez az első meghívója a nemzeti együttesbe. Olyasvalaki voltam, akit igazán büszkévé tett, ha a hazámat képviselhettem. Beszéltem vele, nagyon örül a meghívónak, és szerintem ki is érdemelte a teljesítményével – emelte ki Rooney, hogy 120-szoros angol válogatott támadóként nagyon jól tudja, Rossi döntése milyen sokat jelenthet Szűcsnek, miközben a klubnál folyó munka elismerésének is tekinti játékosa előrelépését.

A magyar válogatott október 11-én (20.45, Puskás Aréna) Hollandiát fogadja, majd 14-én Bosznia-Hercegovinában lép pályára a Nemzetek Ligája-sorozatban.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek