KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.29. 11:15

„Lenyűgöző volt” – Magyar focistáról áradozik Wayne Rooney és az angol sajtó

Szűcs Kornél és védőtársa nagyon kitettek magukért. Wayne Rooney vezetőedző a duplázó csatáránál is fontosabbnak látta a játékukat.

Megszerezte szezonbeli második győzelmét a Plymouth Argyle az angol másodosztály 7. fordulójában. Wayne Rooney vezetőedző futballcsapata 3-1-re verte a Premier League-ből kiesett Luton Townt. A hazaiak hőse akár csereként beállva két gólt szerző holland csatár, Ibrahim Cissoko is lehetett volna, de a sportsajtó és Rooney is leginkább a két belső védőt, Szűcs Kornélt és Lewis Gibsont ünnepli.

Rooney erre célzott: Szűcs Kornél (jobbra) remekül semlegesítette Adebayót, aki tavaly 10 gólt szerzett  Premier League-ben
Rooney erre célzott: Szűcs Kornél (jobbra) remekül semlegesítette Adebayót, aki tavaly 10 gólt szerzett  Premier League-ben             Fotó: Bradley Collyer - PA Images

A siker kulcsa ugyanis Szűcsék párosának szinte tökéletes védőmunkája volt, különösen a Luton centere, Elijah Adebayo ellenében.

"Remekül álltuk a rohamaikat, különösen a két belső védőnk játszott kiválóan. Adebayo ellen nagyon nehéz játszani, őt korábban én is szerződtetni akartam" – mondta az ellenfél szinte leradírozott csatáráról Rooney, aki a poszt hajdani világklasszisaként jól tudja, miről beszél.

A Manchester United és az angol válogatott legendája elmondta: csak a hármas sípszónál nyugodott meg.

"Szerdán megmondtam a játékosaimnak, hogy a védőknek rengeteg dolguk lesz, hogy meccsben tartsanak minket, és a támadóké lehessen a dicsőség. Pontosan így történt. Nyilván Ibs (Ibrahim Cissoko – a szerző) lőtt beállva két gólt, de az egész csapat jó teljesítményt nyújtott, és ahogy már mondtam, a két belső védőnk volt igazán kitűnő" – jutott vissza újra Szűcs Kornélék méltatásához Rooney.

Rooney magyar védője gyorsan beilleszkedett

A Plymouth Herald 8-as osztályzatot adott a magyar védőnek, aki kedden ünnepelte még csak a 23. születésnapját, mégis nagyon éretten játszik.

Lenyűgöző, ahogy a fiatal játékos alkalmazkodott az angol bajnoksághoz, miután a szezonját még Magyarországon kezdte.

Nagyon hatékony kettőst alkotnak a védelemben Lewis Gibsonnal" – olvasható az értékelés.

Az egyelőre a magyar U21-es válogatottságig jutott Szűcs Kornél a Diósgyőrnél nevelkedett, majd egy évig Kecskeméten játszott az NB I-ben, mielőtt augusztusban 400 ezer fontért (187 millió forint) kivásárolta a Plymouth. Az NB I első fordulójában még idehaza játszott, majd Angliába szerződve az utóbbi egy hónapban már alapembere a Rooney-csapatnak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek