Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.26.
Módosítva: 2024.08.28.

Menyasszonya csatlakozott hozzá Angliában, remekel Wayne Rooney magyar játékosa

Csereként is kiemelkedően játszott a magyar hátvéd. Szűcs Kornél remek teljesítményt nyújtott a Plymouth Argyle-ban a Queens Park Rangers elleni meccsen az angol másodosztályú futballbajnokságban.

Az egykori 120-szoros angol válogatott csatár, Wayne Rooney ma már trénerként tevékenykedik, és a Plymouth Argyle együttesét vezeti. Magyar játékosa, a Kecskemétről érkező, amúgy miskolci Szűcs Kornél Londonban a Queen’s Parks Rangers elleni 1-1-es bajnokin megállta a helyét, noha együttese két piros lap miatt kilenc emberrel fejezte be az erőpróbát. Rooney azzal küldte gyepre az utolsó negyedórára a 190 centi magas magyar védőt, hogy társaival valahogy őrizzék a döntetlent. Sikerült, és különösen Szűcs fejjátéka aratott sikert.

Szűcs Kornél
Szűcs Kornél lenyűgözte angol edzőjét Fotó: Török Attila

„Rooney a találkozót követően az egész csapatot dicsérte, azt kérte tőlünk, hogy ilyen akarattal, hozzáállással folytassuk tovább” - árulta el a Ripostnak Szűcs, aki nem feledi el megköszönni a kecskeméti tréner Szabó István segítségét, tudniillik a vidéki szakember igen gondosan bánt vele. 

A miskolci fiatalember nem hezitál bevallani: amikor a DVTK-nál futballozott, tudta, érezte: nem arra született, hogy az NB II-ben a cserepadot koptassa. A vele való bánásmódot korábban kritizálta Salamon József, a miskolci futballsport történetének egyik legkiválóbb védője is. 

Szűcs Kornél a válogatott meghívójára vár

A plymouth-i szerződtetése előtt Rooney felhívta őt telefonon, és tudatta vele: védelme középső részén számol vele, de ha úgymond „jobb futóban” szerepeltetné, az sem jelentene számára szokatlan kihívást. A magyar futballista pár napja költözött albérletbe, ott csatlakozott hozzá nyáron eljegyzett menyasszonya, Miklós Lili, aki a QPR elleni találkozót követő ötórás autóbuszozás után este a kedvenc étkével, rakott krumplival lepte meg.

Csapattársaim megértők, két játékos is egy percnyire lakik tőlünk, és mivel még nem bérelek kocsit, ők hoznak-visznek a stadionba. Lilivel hangulatos sétákat teszünk ebben a szép kikötővárosban, és persze mindketten reménykedünk abban, hogy a közelgő Nemzetek Ligája-találkozók előtt Marco Rossi meghívót küld a válogatotthoz. Persze nem célom semmit elkiabálni, lépésről-lépésre haladnék az alatt a három idény alatt, ameddig az Argyle-hoz köt a szerződésem. Mindennek eljön a maga ideje; a válogatott kerettagságnak is

 - teszi hozzá.  

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek