Magyar Péter szerint a brüsszeli szabályok megvédenek a migránsoktól: '"Peti, megártott a sok diszkózás?"

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.17.

„Kiválóan játszott” – Rooney-t magyar tehetség vette le a lábáról

Wayne Rooney idén májusban nevezték ki a Plymouth vezetőedzőjének. Az angol klasszis nemrég szerződtette Szűcs Kornélt, aki szerdán debütált a Ligakupában. Rooney nem győzte dicsérni a hármas sípszó után.

Az egykori kiváló angol támadó, Wayne Rooney május végén belefogott a negyedik edzői kalandjába és a Plymouth vezetőedzője lett. A bajnokságot ugyan nem kezdte jól a csapata (4-0-s vereség a Sheffield Wednesday ellen), hét közben azonban a Ligakupában javított és 3-0-ra legyőzte a Cheltenhamet. Utóbbi összecsapáson debütált a nemrég szerződtetett Szűcs Kornél.

Szűcs Kornél
Szűcs Kornél (fehérben) remekül debütált Angliában / Fotó: Árvai Károly

A háromszoros U21-es válogatott középhátvéd a Diósgyőrnél nevelkedett és tavaly nyáron igazolt át a Kecskeméthez. Jó teljesítménye után a Plymouth 470 ezer euróért (184 millió forint) szerződtette. A 22 éves tehetség kapott gól nélküli mérkőzést teljesített és nem látszott rajta, hogy - akkor még - csupán 10 napja volt a csapatnál. Teljesítménye mellett Rooney sem ment el szó nélkül.

„Kornél nagyon jól játszott, ahogyan korábban is mondtam, ő egy olyan játékos, akivel kapcsolatban úgy éreztük, hogy tökéletesen beleillik abba a játékrendszerbe, amiben játszani akarunk. Ma este ennek már láthattuk is a jeleit, például ami a labdával való higgadtságát illeti, szerintem ez nagyon fontos, hogy ne adjuk gyorsan vissza a labdát az ellenfélnek, hiszen ha nyugodt vagy, akkor az lehetővé teszi számodra a minél több labdabirtoklást” – idézte a Csakfoci a Manchester United legendáját.

Összességében Kornél kiválóan játszott, azt láttam tőle, amit egy védőtől látni szeretnék. Jól látta el a védőfeladatait és a labdával is magabiztos volt, jól játszotta meg azokat.

Szűcs Kornél felnőtt válogatott lehet

Szűcs amennyiben a jövőben is játéklehetőséget kap, Marco Rossi szövetségi kapitány meghívóját is "beszerezheti" a magyar válogatott részéről. Callum Styles tavaly ősszel az angol harmadosztályból is be tudott kerülni a nemzeti csapatba, Szűcs pedig a Championshipben bizonyíthat hétről hétre.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek