OLDALVONAL

Szerző N.T.

Létrehozva: 2024.10.03. 16:35

Pótolhatatlan edzőt és embert veszítettünk el – gyászol az ország, váratlanul elhunyt a közkedvelt vezetőedző

A vezetőedző életének 75. évében hunyt el.

Életének 75. évében elhunyt Szabó Imre, a BEAC atlétikai szakosztályának vezetőedzője – a tragikus hírt a Magyar Atlétikai Szövetség közölte a honlapján. 

gyertya, gyász, tragédia
Elhunyt Szabó Imre Fotó: Unsplash

Mint írják, a szakember már egész fiatalon, 18 évesen a klubhoz került, mint középtávfutó és már ebben az időszakban is érdekelte az edzői pálya: 21 esztendős korában elkezdte a BEAC közép- és hosszútávfutóinak, illetve gyaloglóinak felkészítését. Ezt követően pedig több mint fél évszázadon keresztül megszakítás nélkül a fekete-fehérek kötelékébe tartozott, az atlétikai szakosztály szakvezetőjeként dolgozott egészen szerda estig, élete legfontosabb feladatának ezt tekintette.

„Kiemelkedő szakmai tudásának és elhivatottságának köszönhető, hogy több mint 500 bajnokot nevelt fel a magyar atlétika számára, korosztályos és felnőtt válogatottakat, akik világversenyeken vettek részt, sőt olimpikon tanítványa is volt a 2016-os riói ötkarikás játékokat megjáró maratonista, Csere Gáspár személyében. A sportág iránti szeretete és elhivatottsága mindenki számára, aki atlétikával foglalkozik, példaértékű”

olvasható a Magyar Atlétikai Szövetség búcsújában, amelyet végül így zártak:

Pótolhatatlan edzőt és embert veszített el a BEAC és a magyar atlétika, akit a klubjában már életében legendaként tartottak számon. Gyászolja felesége, Szabó Anikó, aki maga is kiváló hosszútávfutó volt és edzőkolléga, gyermeke, Szabó Miklós, és imádott unokája, Hugó, valamint a BEAC atlétikai szakosztályának összes jelenlegi és korábbi tagja, sportolója, edzője.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek