TÜZELŐÁLLÁS

Szerző MM

Létrehozva: 2024.09.30. 14:00

Furcsa húzásra készül Szoboszlai volt edzője: milliókat keserített el Klopp jó barátja

Jürgen Klopp rácáfol azokra, akik szerint nem bírja ki munka nélkül? Barátja egyáltalán nem biztos benne, hogy valaha is visszatér a kispadra.

Jürgen Klopp csupa meglepetés. Januárban azzal döbbentette meg a futballvilágot – leginkább pedig a Liverpool futballcsapatát, benne Szoboszlai Dominikot is –, hogy bejelentette: tovább élő szerződését felbontva, nyártól átadja másnak az angol sztárklub vezetőedzői posztját (azt azóta a holland Arne Slot töltötte be). Akkor sokan biztosra vették, hogy a világ egyik legjobb és legnépszerűbb trénere hamar megunja majd a tétlenkedést, hiányozni fog neki az egész életét meghatározó foci. Ehhez képest, ahogy telik az idő, egyre több jel mutat arra, hogy a még csak 57 éves Klopp akár örökre hátat fordíthatott a sportágnak.

Szoboszlai régóta Klopp játékosa akart lenni - a sztáredző utolsó évében jött össze a közös munkájuk?
Szoboszlai régóta Klopp játékosa akart lenni - a sztáredző utolsó évében jött össze a közös munkájuk?        Fotó: AFP

Pedig a világ legnépszerűbb klubjaitól (Bayern München, Dortmund és a többi) a német válogatottig sok kispadra tárt karokkal várnák a szurkolók milliói, nem beszélve a döntéshozókról. Klopp azonban tényleg élvezi a sosem tapasztalt szabadságot: ha úgy tartja kedve, koncertekre jár, padelezik, a barátaival szórakozik és paralimpián szurkol, illetve Mallorcán álomnyaralót épít.

– Állandóan azzal idegesít. Mindig kérdezgeti: Mallorcán vagy? Nemmel válaszolok, mire ő: "miért nem?" Én pedig elmondom neki, hogy dolgoznom kell egy kicsit. "Magadnak köszönheted" – mondogatja olyankor – mesélte kettejük évődéséről Christian Heidel, a Bundesligában szereplő Mainz klubvezére, aki anno Klopp első munkatársa, sőt mentora volt edzői pályája elején.

Klopp végleg leszámolt az edzősködéssel?

Barátja jövőjét illetően Heidel egyben egészen biztos: hogy nem lesz igazuk azoknak, akik szerint dehogy lesz meg Klopp munka nélkül egy évig, ahogy azt tervezte.

Abban teljesen biztos vagyok, hogy egyhamar nem történik semmi ebben az ügyben. Ha egyáltalán még valaha történik... 

mondta sokat sejtetően Klopp barátja.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az ereje teljében lévő futballedzőnek végképp elege lehetett a stresszből és a mindennapos munkából. Erre rímel Rudi Völler, a német szövetség menedzserének nyilatkozata is. Amikor felmerült, hogy Julian Nagelsmann szövetségi kapitány idővel (várhatóan a 2026-os világbajnokság után) még biztosan akar klubcsapatnál dolgozni, és akkor Klopp lehetne az utóda a német válogatott élén, a hajdani világklasszis csatár így fogalmazott ezzel kapcsolatban:

– Ez esetben természetesen nem hagyhatnánk figyelmen kívül Jürgen Kloppot. Ha ő is akarná – tette hozzá Völler, aki tehát ugyanúgy szkeptikus Klopp futballjövőjével kapcsolatban, mint Heidel.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek